1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Satrançta ödüller verildi
Satrançta ödüller verildi

Satrançta ödüller verildi

Dereceye giren sporculara kupaları, plaketleri ve tüm katılımcılara madalyaları Pazartesi günü düzenlenen ödül töreni ile verildi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) tarafından Türkiye İş Bankası sponsorluğunda 29-30 Kasım tarihleri arasında Salamis Bay Hotel’de düzenlenen 2015 Satranç Yaş Birincilikleri’nde dereceye giren sporculara kupaları, plaketleri ve tüm katılımcılara madalyaları  Pazartesi günü düzenlenen ödül töreni ile verildi. KKSF tarihinde rekor bir katılımın olduğu yaş birinciliklerinin ödül töreni Mağusa, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaş birinciliklerine 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ve 18 yaş Genel ve Kızlar olmak üzere toplam 24 kategoride 346 satranç sporcusu katıldı.

Göymen: “Satrancın okullara girmesi, rekor katılımı getirdi”

KKSF Başkanı Dr. Halil Göymen yaptığı konuşmada KKSF faaliyetleri ve 2014 yılı içerisinde yapılan etkinlilerden söz ederek satrancın KKTC’de yaygınlaşması için 25 Kasım 2013 tarihinde Türkiye İş Bankası ile imzalanan ana sponsorluk protokolü çerçevesinde özellikle okullara satranç sınıfı açılması ve bunun yansıması olarak bu yıl rekor katılım olmasına vurgu yaparak, KKSF faaliyetlerine ana sponsor olan Türkiye İş Bankası’na teşekkür etti. Göymen daha sonra 2015 Satraç Yaş Birinciliklerine sponsor olan Türkiye İş Bankası KKTC Genel Müdürü Kaan Tokat’a teşekkür plaketi takdim etti.

Tokat: “Katkılarımız artarak sürecek”

Törende kısa bir konuşma yapan Türkiye İş Bankası KKTC Genel Müdürü Kaan Tokat KKTC’de satrancın özelliklerde okullardan başlayarak yaygınlaşması için Türkiye İş Bankası’nın katkılarının artarak devam edeceğini belirterek, bu spor dalına çocuklarını yönlendiren ve destek veren ailelere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak 2015 Yaş Birincilikleri’de dereceye giren sporculara  kupaları, plaketleri ve tüm sporculara madalyaları, KKSF Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü, şube müdürleri ve üst düzey müdürleri tarafından verildi.
2015 Satranç Yaş Birinciliklerinde kupa ve plaket ödülleri ile birlikte her kategoride ilk üçe giren veya yaş birinciliklerini üçüncü ile eş puanda tamamlayan sporcular da KKTC Milli Takım Havuzu’nda, milli ve resmi karşılaşmalarda yer alma hakkını kazandılar.

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur