1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Satranç ilkokullarda
Satranç ilkokullarda

Satranç ilkokullarda

Eğitim Bakanlığı’nın desteğiye tüm ilkokullarda satranç sınıfı açılıyor.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) ile Türkiye İş Bankası işbirliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiye tüm ilkokullarda satranç sınıfı açılıyor. Geçen yıl KKSF ile Türkiye İş bankası arasında imzlanan işbirliği protokolü çerçevesinde açılacak satranç sınıfları için ilk tören Girne 23 Nisan İlkokulu’nda yapılıyor. Türkiye İş Bankası üst düzey yöneticilerinin de katılacağı açıış töreni, bugün saat 14:30’da yapılacak.
İlkokullara açılacak satranç sınıfları için halihazırda dağıtımı yapılacak olan satranç malzemeleri geldi. KKTC’de ilkokularda açıacak satranç sınıflarının malzemeleri Türkiye İş Bankası tarafından sağlanıyor. Türkiye’de de ilkokullarda satranç sınıfı açılması ve satrancın yagınlaşması için büyük destek veren Türkiye İş Bankası, bu desteği KKTC için de verme kararı aldı. Bu çerçevede ilk olarak Girne 23 Nisan İlkokulunda yapılacak olan temsilik satranç sınıfı açılışının ardından ileriki günlerde ilk etapta 59 ilkokula satranç malzemeleri dağıtılacak.
Bu amaçla KKSF tarafından halihazırda ilkokullarda gönüllü öğretmenlere verilmekte olan eğitimler devam ediyor. Eğitim çalışmalarına KKTC genelindeki ilkokullardan 108  gönüllü öğretmen katılıyor.

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur