1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Satranç Federasyonu 30. yılını kutluyor
Satranç Federasyonu 30. yılını kutluyor

Satranç Federasyonu 30. yılını kutluyor

Yönetim kurulu dün basın toplantısı düzenleyerek spor basını ile bir araya geldi.

A+A-

 

Bu yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Satranç Federasyonu’nda yönetim kurulu dün basın toplantısı düzenleyerek spor basını ile bir araya geldi. Eziç Restorant’ta yapılan toplantıda ayrıca federasyonun eski başkanları Mehmet Özerkman, Ergün Sonel ve Mehmet Akanyeti de yer aldı. Federasyon Başkanı Halil Göymen yaptığı konuşmada 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan federasyonlarının amaçlarını ve sorunlarını anlattı.

13’üncü federasyon olarak kuruldu

Günay Caymaz’ın Spor Bakanı olduğu dönemde 7 Nisan 1985 tarihinde 13’üncü federasyon olarak federasyonun hayata geçtiğini aktaran Göymen, ilk günden bugüne kadar federasyonun karşılaştığı sorunların özverili çalışmalar ile çözüldüğünü aktardı.

2013 yılında başkan olduğunu söyleyen Göymen kendi dönemindeki icraatlarını anlatırken, İş Bankası’nın ana sponsorları olduğunu, ilk olarak Gönyeli’de kiralık bir lokalleri olduğunu, daha sonra Atatürk Stadı’nda bulunan yerlerinin tadilatını yaparak daha iyi şartlara sahip bir lokalleri olduğunu belirtti.

Okullarda satranç sınıfı

Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları işbirliğinde 59 ilkokulda satranç sınıfının açılması konusunda çalışmalar başlattıklarını belirten Göymen, 47 okulda satranç sınıfının açıldığını, bunu bütün okullara yaymak istediklerini dile getirdi.

“30’uncu yıl bülteni yayınlama ve uluslararası bir büyük ustayı ülkemize getirerek seminer gerçekleştirme hedefindeyiz” diye konuşan Göymen “Ayrıca 30’uncu yıl logomuzu yarattık. Satranç sergisi açma düşüncesindeyiz. Ayrıca Posta Dairesi ile temasa geçerek, 30’uncu Yıl pulları bastırma projemiz vardır”  ieklinde konuşurken 20 Mayıs’ta Posta Dairesi’nin bütün posta ürünlerine Satranç Federasyonu’nun kaşesi vuracağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur