1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sarkozy gözaltına alındı
Sarkozy gözaltına alındı

Sarkozy gözaltına alındı

"Gizli adli incelemeyi ihlal" suçlamasıyla gözaltına alınan Sarkozy, Paris yakınlarındaki nanterre polisince sorgulanıyor

A+A-

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "gizli adli soruşturmayı ihlal etmek" suçlamasıyla gözaltına alındı.

BFM televizyon kanalı, adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Paris yakınlarındaki Nanterre adli polisinin Sarkozy'yi gözaltına alarak sorguladığını duyurdu.

Adli polis dün de Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog ile Yargıtay Başsavcıları Gilbert Azibert ve Patrick Sassoust'yı gözaltına almıştı.

Sarkozy'nin, avukatıyla yaptığı ve dinlenen telefon görüşmeleri sırasında, kendisi hakkında açılan bir davayla ilgili olarak içeriden bilgi alabilmek için Yargıtay'dan Savcı Gilbert Azibert ile temasa geçtiği ortaya çıkmıştı.

Sarkozy'nin telefonlarının gizli bir şekilde dinlendiğinin ortaya çıkması, Fransa'da geniş yankı uyandırmış ve barolar gizli telefon dinlemelerine sert tepki göstermişti.

Fransız basını, sorgu hakimlerinin kararıyla Sarkozy ve iki bakanının telefonlarının, Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin 2007'deki seçim kampanyasına destek verdiği iddiası kapsamında dinlemeye alındığını yazmıştı.

(AA)

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur