1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Şarkılar Bizi Söyler Konseri Ankara’da da sahne alacak”
“Şarkılar Bizi Söyler Konseri Ankara’da da sahne alacak”

“Şarkılar Bizi Söyler Konseri Ankara’da da sahne alacak”

Kıbrıs’ta Çocuk Olmak Sergisi” ile “Şarkılar Bizi Söyler” konserleri KKTC turu Girne’de tamamlandı

A+A-

 

Telsim ve FODER işbirliğinde “Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” fotoğraf sergisi, Çağdaş Müzik Derneği Korosu ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Korosu'nun birlikte gerçekleştirdiği “Şarkılar Bizi Söyler” konserleriyle çıktığı KKTC turunu Girne’de tamamladı.
Beş bölgede düzenlenen etkinliklerin finali Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spectrum Hall’da geniş katılımla gerçekleşti.

Eroğlu: “Şarkılar Bizi Söyler Konseri Ankara’da da sahne alacak”

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, Girne’deki konser ve sergide konuşan Meral Eroğlu, Şarkılar Bizi Söyler Konseri’nin Kıbrıs ayağını tamamlamasının ardından Ankara’da sahne alacağını belirterek koronun ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.
Eroğlu, “Engelleri sevgi ile aşacağız. Sevgi ile atacağımız adımlarla gelecekte güzel günler göreceğiz” dedi.

Envergil: “Engeller bilim ve sanatla aşılır”

Açılışta konuşma yapan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, toplumdaki engellerin kaldırılması için bilim ve sanatın gücüne dikkati çekerek, “Engeller bilim ve sanatla aşılır” dedi.
Sanata yapılan yatırımın insanların daha uzun ve daha mutlu yaşamasına yapılan yatırım olduğunu belirten Envergil, sanata katkı koyan Telsim’e ve tüm destekçilere teşekkür etti.

Güngördü: “Herkesi katkı koymaya davet ediyoruz”

Engellilerle ilgili engelleri ortadan kaldıracaklarına dair meclis kararı aldıklarını kaydeden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü , Girne’de kent merkezinde başlayarak kentteki önemli yapılarda engellilerle ilgili düzenlemeler yapacaklarını belirtti.
Anlamlı bir geceye şahitlik etmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Güngördü, “Tüm duyarlı vatandaşları, Engelsiz Girne’ye katkı koymaya davet ediyoruz” dedi.

Kibrit: “Amacımız hepinizle kucaklaşmaktır”

Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Günay Kibrit, etkinliğe çok sayıda kişinin katılması ile ilgili olarak geçen hafta boyunca Girne Belediyesi ile yapılan farkındalık etkinliğine vurgu yaparak, Girne Belediyesi’ne ve Girnelilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Engelliler olarak, amaçlarının toplum içinde var olarak, herkesle kucaklaşmak olduğunu söyleyen Kibrit, “Erişim, dolaşım ve ulaşım konusundaki engellerin kaldırılması ile birlikte hepinizle kucaklaşabiliriz” dedi.

Karas: “İnsana yatırım yapmaya devam edeceğiz”

3 yıldır FODER ile birlikte düzenledikleri “Benim Kıbrıs’ım” temalı sergiden elde edilen geliri sosyal sorumluluk bilinciyle bir kuruma bağışladıklarını söyleyen KKTC Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise, bu yılki geliri Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.“Telsim olarak insana, spora, kadına ve çocuğa yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyen Karas, geceye destek veren herkese teşekkür etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur