1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Saray'ın gündemi UBP kurultayı
Sarayın gündemi UBP kurultayı

Saray'ın gündemi UBP kurultayı

2012 yılının bahar ve yaz aylarında Saray'ın gündemi UBP kurultayı ve İrsen Küçük’e karşı örgütlenmek oldu… Eroğlu ve adamları her fırsatta Küçük hükümetine karşı açık açık eleştiri yapmaktan geri durmadı, mecliste nisap sorunu yarattı. Hedef 21 Ekim’deki

A+A-

• 28 ŞUBAT 2012… TALAT UYARDI…   2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Facebook’taki profilinde bir yorum yazısı paylaşarak 2004 öncesinde dönülmekte olduğunu söyledi ve ekledi: “Meydan barış düşmanlarına bırakılmamalıdır”

• 5 MART 2012… CTP EYLEM YAPTI…  Cumhuriyetçi Türk Partisi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs müzakerelerindeki tavrını protesto etmek için “Umurunda mı?” ana temasıyla, Lefkoşa’da eylem düzenledi.

• 28 MART 2012… SON GÖRÜŞME TEMENNİSİ?...   Eroğlu: “Yarınki görüşme son görüşme olabilir”

• 29 MART 2012…HER YERDEN ENDİŞE…   DOWNER: “Liderler buluşması onlara kaldı” /  EROĞLU: “Çapraz oy dahi görüşürüz”   / HRİSTOFYAS: “Top artık BM’de”

• 10 NİSAN 2012… ÖZELLEŞTİRMEYE EROĞLU İMZASI…  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir süredir karşı çıktığını ima ettiği Özelleştirme Yasası’nı onayladı.

• 12 MAYIS 2012… KÜÇÜK: EROĞLU’NUN KAMPANYASI BAŞKA MERKEZLERDEN…  Lefkoşa Belediyesi, çalışanlarını ödeyemeyecek duruma gelirken, 2010 yılında borçlandığı 3 Milyon sterlini de “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Eroğlu’nun kampanyasında kullandığı” iddiasıyla gündeme geldi. Eroğlu, bu iddiayı yalanladı “iddialar art niyetli” diyerek, kampanyanın “UBP merkezinden” yöneltildiğini işaret etti. İrsen Küçük ise, UBP Dışında “başka merkezlerin” de kampanyaya karıştığını söyleyerek, iddiaları güçlendirdi.

• 13 MAYIS 2012... BU BORÇ NEREYE GİTTİ? Lefkoşa Belediyesi’nin, Eroğlu’nun başkanlığındaki Bakanlar Kurulu kararı ile aldığı 10 milyon sterlin borçlanma için herhangi bir PROJE sunulmadığı ortaya çıktı. Lefkoşa Belediyesi, 2010 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Bakanlar Kurulu kararı ile 10 milyon sterlin borçlandı. İddialar, bu paranın bir bölümünün, “Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası”nda Eroğlu için kullanıldığı yönünde!.. Şimdi bu “borçlanma”nın yasallığı da tartışma konusu...

• 16 MAYIS 2012…EROĞLUCULAR MECLİSİ KİLİTLEDİ…  UBP’li beş milletvekilinin olmadığı  birleşimde “nisap” sıkıntısı çeken Meclis, muhalefetin desteğiyle toplanabildi. Edinilen bilgiye göre, UBP milletvekilleri parti içi tartışmalara, özellikle de “Küçük-Eroğlu” iktidar mücadelesine karşı tavır aldılar.

• 21 MAYIS 2012… NEREDE BU PARA?.. Sonay Adem: 10 milyon sterlinin 3 milyonu kayıp… Eroğlu’nun hesabındaki 2 milyonla ilgisi var mı?..  / Başbakan İrsen Küçük: Bu iddia yeni unsurdur.Yeniden araştıracağız.

• 14 MAYIS 2012…EROĞLUCU VEKİLLER DEVREDE…  Kamuoyunda Meclis’te sadece “parmak kaldıran” olarak anılmaktan sıkıntı duyan Eroğlu yanlısı UBP’li milletvekilleri, Başbakan’a mektup takdim ederek rahatsızlıklarını dile getirdi. İrsen Küçük’e rahatsızlıklarını  Başbakanlık’ta düzenlenen bir toplantı ile belirten 5 UBP’li vekil, parti yönetimini ilk kez ve resmen uyardı

• 30 MAYIS 2012… SARAY’DA UBP TOPLANTILARI…  Başbakana destek ziyaretinde bulunan UBP’li ilçe başkanları Cumhurbaşkanlığı’na çağırıldı!..  UBP’li ilçe başkanları, Başbakan İrsen Küçük’e destek belirtti, Saray harekete geçti. Dün Cumhurbaşkanlığı’na çağrılan ilçe başkanlarından Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, “Çok tatlı bir toplantı oldu” açıklamasında bulundu

• 31 MAYIS 2012…BAN: ENDİŞELİYİM!..   BAN:“Kıbrıs barış sürecinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi beni endişelendiriyor. İki lider görüşmelerde bulunuyor”

• 17 TEMMUZ 2012… RESMEN KAVGA…  Ulusal Birlik Partisi’nde ‘KURULTAY’ süreci, Saray – Başbakanlık düellosuna dönüştü... Devletin tepesi de, icranın başı da “Kurultay”a yoğunlaştı, ülkenin sorunları unutuldu. UBP’de Ahmet Kâşif’in adaylığını açıklaması sonrasında, İrsen Küçük, Ankara’da AKP’nin “reklam ajansı” ile görüştü. UBP’li tüm belediye başkanlarının Küçük’e destek açıklaması ise Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen talimatla, Türk Ajansı Kıbrıs bülteninden kaldırıldı. Daha sonra aynı açıklama “bazı belediye başkanları” imzasıyla yeniden yayınladı.
Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, KTV’de katıldığı programda Başbakan İrsen Küçük’e sert eleştiriler yöneltti. “Yakın bir diyalog istedim karşılık görmedi” diyen Eroğlu şöyle konuştu: “Kurultaydan sonra Küçük'ten sadece memleketin hayrına işler yapmasını istedim, durum ortada, halk mutsuz, güvensiz...”

• 19 TEMMUZ 2012…ERTUĞRULOĞLU: EROĞLU ZİHNİYETİ…  Demokrasi ve Güven Partisi Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu: (UBP’li yetkililerle) Bazı görüşmeler oluyor tabii. Ama bu görüşmeler şimdi başlamadı, daha önce de vardı. Gidenler gelenler oluyor, bu gayet doğal… Yani ben bunu daha önce de söyledim. Ben UBP’liyim dedim… Ben Derviş Eroğlu zihniyetinin UBP’de yeniden egemen olmasına asla destek vermem, arzu etmem”

• 26 TEMMUZ 2012… EROĞLUCU TOKEL’DEN KENDİ HÜKÜMETİNE MUHALEFET…  UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel’den hükümete sert sözler:  “Hükümet güven kredisini tüketti”

• 16 AĞUSTOS 2012…EROĞLU'DAN KÜÇÜK'E MUHALEFET…   Cumhurbaşkanı Eroğlu, hükümeti ve Başbakan’ı sert eleştirdi : “Yapılan güvenilir kamuoyu yoklamaları ve UBP’lilerin her yerde söyledikleri, vatandaşların bize ilettikleri durumun endişe yarattığını ifade etmemin kimseyi incitmemesi gerekir”
“Başbakanla UBP’nin kişiselleştirilmesinden ve gidişattan duyduğum endişeleri paylaşmıştım ve dervişçi veya irsenci sözlerinin partide bölünmelere neden olabileceğini ve bu sözlerden vazgeçilmesini istemiştim ama devam ettirildi”
“Uyarılarımın dikkate alınıp alınmaması sayın Başbakan’ın kararıdır”
“Kimse beni bazı açıklama oyunları ve tahriklerle UBP tabanı ile karşı karşıya getirme hayaline kapılmasın…

DEVAM EDECEK

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur