1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Saray'dan 'danışman' yalanlaması
Saraydan danışman yalanlaması

Saray'dan 'danışman' yalanlaması

“Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması söz konusu değildir”

A+A-

Cumhurbaşkanlığı dün yapmış olduğu açıklama ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kızı Aslı Eroğlu’nun “danışman” olduğu iddialarını yalanladı, “Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda  danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması söz konusu değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Aslı Eroğlu’nun, Saray’daki özel bir ofiste görev yaptığını, tüm randevu, organizasyon ve personel izinleri dahil ‘yönetsel’ görevleri olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanlığı açıklaması sonrasında Aslı Eroğlu’nun ‘görev tanımı’ boşlukta kaldı.

 

Cumhurbaşkanlığı’nda ‘denetlenemeyen’ ödenek var mı?

‘ÖRTÜLÜ ÖDENEK’ AYLIK 76 bin TL

Cumhurbaşkanı’nda ‘tümüyle’ Cumhurbaşkanı’nın yetki ve inisiyatifinde olan ‘örtülü ödenek’ kalemi bulunuyor. Söz konusu ödenek Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’ın denetimi dışında kullanılabiliyor. Bu ödenekten yapılan hiçbir harcama için ‘belge’ tutulmuyor, ‘fatura’ kullanılmıyor, ‘örtülü’ ödenek kayıt altına alınmıyor. Söz konusu ‘örtülü ödenek’ geçmişten beri Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yer alıyor ve her yıl, enflasyon oranında artırılıyor.

Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur