1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Saray’da ‘kaçak inşaat’a DEVAM
Saray’da ‘kaçak inşaat’a DEVAM

Saray’da ‘kaçak inşaat’a DEVAM

Cumhurbaşkanlığı önünde ‘Kaçak bahçe’ inşaatı devam ediyor

A+A-

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanlığı önünde ‘izinsiz, onaysız’ başlatılan ‘çevre düzenlemesi’ devam ediyor.
Projenin ‘Koruma Alanı’ Surlariçi’nde Anıtlar Yüksek Kurulu ve Şehir Planlama’dan gerekli izin ve onay alınmadan yapıldığının ortaya çıkmasına karşın, inşaata ‘dur’ diyen henüz çıkmadı.

Betonlar döküldü, ağaç ekimine başlandı…
İnşaat çalışması dün de tüm hızıyla devam etti… Ne Eski Eserler Dairesi, ne Şehir Planlama Dairesi, ne de Lefkoşa Türk Belediyesi izinsiz, onaysız devam eden yapım çalışmalarına müdahale etti.
Bir insan boyundan yüksek betonların döküldüğü söz konusu bölgede ağaçlar da ekilmeye başlandı.

Şehir Planlama Müdürü Öztek:  “Yazı yapıldı, gönderilecek”
YENİDÜZEN'in günlerdir sürdürdüğü ısrarlı yayınlarından sonra ‘izin, onay yok durdurulmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını isteyeceğiz’ diyen Şehir Planlama Dairesi’nin Müdürü Ertan Öztek YENİDÜZEN’e dün yaptığı açıklamada, “Yazı yazıldı ancak henüz gönderilmedi” dedi.
Müdür Öztek, daire dışında işleri olması nedeniyle henüz ilgili yazıyı imzalayamadığı belirtirken, “Yetişirse bugün (dün) mesai bitiminden önce veya Pazartesi günü göndereceğiz” şeklinde konuştu.

LTB Başkanı Harmancı: “Yazıyı görelim, gereğini yaparız”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, ‘Devletin maalesef böyle bir sıkıntısı var’ derken, devletle ilgili projelerde yerel yönetimlere danışılmadığını kaydetti.

Belediyenin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi ile görüştüğünü, Planlama İnşaatın da orada sadece bir bahçe düzenlemesi olduğu bilgisini verdiğini ifade eden Başkan Harmancı, Eski Eserler ve Şehir Planlama Daireleri’nden çalışmanın durdurulması yönünde yazı gelmesi durumunda belediyenin de gereğini yapacağını belirtti.

İmar Yasası belediyeyi de sorumlu tutuyor…
55/89 Sayılı İmar Yasası’nın ‘Belediye Başkanı ile Belediyelerin yetkileri ve sorumlulukları’ başlıklı 33. Maddesi, belediyelerin kendi yetki alanları içinde her türlü gelişmenin, İmar Yasası altında, Planlama Makamınca verilecek onayına veya çıkarılacak imar emirleri kurallarına uygun olarak yapılmasını sağladığını içeriyor.
Yasanın ilgili maddesine göre belediyeler, İmar Yasası kuralları uyarınca yapılacak planlarla, getirilecek imar kullarına uyulmasını sağlamakla yükümlü.

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur