1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Saraba Traditional Meals
Saraba Traditional Meals

Saraba Traditional Meals

Saraba Traditional Meals

A+A-

 

Zekai ALTAN

Bazı restorantlar vardır ünlenirler. Bu ünlenme, hizmeti ile işletmecisi ile veya lezzetleri ile olur. İsimleri de bu ünlenmeye paralel olarak özdeşleşir. Saraba Restoran da bunlardan biri. Önceleri Müze Dostları Derneği Restorantı idi. Selimiye Camisinin avlusunda. Eski Deveciler Hanı yanında. Kıbrıs mutfağı ev yemekleri ile ünlendi. İşletmecisine Sare Abla olarak hitap ederlerdi. Geçen süre zaman içerisinde Müze Dostları Derneği Saraba Restoran oldu. Yani  Sare Abla sözcükleri kısaltılarak birleştirildi ve Saraba oldu.

SARE ABLA’DAN SARABA RESTORANTA

Saraba Restoran Selimiye Camisi avlusunda. Eski bir tarihi yapının içerisinde hizmet veriyor. Papazların Meclis Binası (Chapter House) olarak bilinen yerde. Taş bina. Dış alan ise oldukça geniş ve havalı. Ağaçlı bir mekan ve şemsiyeler ile güneş engelleniyor. Yaz mevsiminde yemek yenebilecek bir mekan. Hemen yanında da araç park alanı. Araç park etmede sıkıntı yaşanmaz. Çarşıya yakın bir mekan. Hemen ilerisinde de bandabuliya yani Belediye Pazarı. İlerisinde de Arasta’ya çıkarsınız. Yani merkezi bir yerde. Genelde hareketli bir mekan. Memurların, Lefkoşa’ya gelen köylülerin ve turistlerin sık uğradıkları bir mekân. Mekan temiz ve hijyenik. Masalar pötükare örtülü: Sandalyeler hazır. Otantik bir doku yaratıldı. Personel de t-shirtlü, üniformalı.

MÖNÜ VE LEZZET

Mutfak iç mekanda ve açık. Mönü listesi de ayrıca siyah yani gara tahta üzerinde yazılı. Mutfakta çalışanların yaptıkları yemekleri görebilirsiniz. Mutfak personeli hijyenik. Tencerelerde pişen Kıbrıs mutfağı ev yemekleri özel kaplarda servis edilmekte. Ben marilerde. Burada Kıbrıs mutfağı ev yemeklerinin hemen hemen tümünü bulup tatabilirsiniz. Tabii ki mevsimine göre. Hamur işlerinden kıyma böreği, hellim böreği, nor böreği ve katmer başlıcaları... Uzun yıllardır aynı standart ve kaliteli mönü ile hizmet veriliyor. Diğer yemekler ise molehiya, kıbrıs köftesi, patates, fırın kebabı, böğrülce. Ben burada molehiya veya Kıbrıs köftesi yemeğini favori olarak seçerim. Burasının işletmecisi Sevcan hanım. Kıbrıs mutfağı tatlarını planlı bir biçimde sunmaya çalışıyor. A la carte olarak değil table d hot olarak servis yapılıyor. Sevtap hanım ve yardımcısı bu mutfağın hakkını gerçekten vermeye çalışıyor. Mönü planlaması da oldukça hoş. Biz öğle yemeği için gittiğimiz mekanda çok sayıda müşteri olmasına rağmen servis fazla aksamadan yapıldı. Bu günün mönüsünde fırın makarna, köfte, kuru fasulye, pilav, patlıcan karnıyarık, nor böreği, hellim-kıyma böreği ve katmer vardı. Öyle tahmin ediyorum ki buraya gelen turistlerin dikkatini çeken ve tanıtımımıza da oldukça katkı sağlayan bir mekan. Çok lux olmayan ancak temizliği, konukseverliği ve Kıbrıs mutfağı damak tadı özellikleri taşıyan bu mekanın işletmecisini kutlamak gerekiyor. En azından tanıtım için önemli bir katkı sağlamaktadır. Özellikle de memur kesimi için ideal bir mekan. Temiz ve fiyatları da oldukça makul. Böyle bol mezeli bir mekan da değildir. Alkol satılmayan mekanda damak tadında Kıbrıs mutfağına özgü ev yemekleri yiyebileceğiniz bir mutfak. Dış alanı ise oldukça geniş ve özellikle Akdeniz’in ılık kış mevsimindeki güneşli havalarda yaz mevsiminde de ağaçların gölgesinde oturulmaya değer bir özellik taşımaktadır.

TEL: 228 93 45
ADRES: SELİMİYE CAMİİ AVLUSU
KAPASİTE
İÇ ALAN: 50
DIŞ ALAN: 50 VE ÜZERİ
SERVİS SAATLERİ: 08.00-17.00 (BÖREK SERVİSİ)
   12.00-17.00 ARASI DA YEMEK SERVİSİ
   CUMARTESİ SAAT 15.00’E KADAR
KAPALI GÜNLER: PAZAR

Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 274. Sayısı

Adres Kıbrıs 274. Sayısı