1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Saraba Restaurant- Lefkoşa
Saraba Restaurant- Lefkoşa

Saraba Restaurant- Lefkoşa

Saraba Restorant Başkent Lefkoşa’da Selimiye Camisinin arka avlusunda. Çok önceleri papazların meclis binası olarak kullanılan ve adına Chapters House denen binanın içerisinde. Küçük ve cici bir mekan.

A+A-

Zekai Altan

 

Ülkede sırf Kıbrıs mutfağı üzerine kaç tane restorant vardır ki! Birçok restaurant mönülerinde ise Kıbrıs mutfağına ait bazı meze ve yemeklerin yer aldığını söyleyebiliriz. Bu alanda büyük yatırım olmasa da küçük çapta yatırımlarla birşeyler yapmaya çalışan küçük mekanlar da olduğunu belirtmek isterim. Bu tür küçük mekanların da sayıları parmak sayıları kadar azdır. Buralarda da olanakları çerçevesinde olduğunca yerel tatları üretip, yapıp tattırmaya çalışırlar. Ve oldukça da ilgi duyuluyor. Gerek Kıbrıslılar olsun gerekse yabancı turistler, buralara ilgi duyarlar. Bizler de o unutulan tatların özlemini buralara giderek gideriyoruz. Bu ilgi de sözkonusu tatların evlerimizde pek fazla yapılmadığının bir göstergesi oluyor. İşte bu mekanlardan biri de Başkent Lefkoşa’da. Bir derneğin binasında işletilen küçük bir mekan.

MEKÂN

Saraba Restorant Başkent Lefkoşa’da Selimiye Camisinin arka avlusunda. Çok önceleri papazların meclis binası olarak kullanılan ve adına Chapters House denen binanın içerisinde. Küçük ve cici bir mekan. Tipik bir Kıbrıs konukseverliği havasını taşımakta. Belki de önemli bir mekandır. Zaten burası çok kültürlü bir alanın ortasındadır diyebilirim. Kültürel doku ile konukseverliğin birleşip sadeliği ile taçlanan bir mekan.  Bandabuliya ile Deveciler Hanı’nın hemen arkasında. II. Sultan Mahmut kütüphanesinin de yanında. Hareketli bir yerde. İki katlı eski taş bir binanın alt katında hizmet veriyor. Bu bölgede yapılan restorasyonlar ile buraları bir o kadar daha önem kazanıyor ve değerleri artıyor. Her ne kadar da Müze Dostları Derneği’ne ait bir bina olsa da burada ortaya konan işletmecilik anlayışı farklı bir  tat veriyor. Mekanın masa ve sandalyeleri ahşap. Masalarda kuver kulanılmıyor. Ancak masalardaki ağzı boncuk örtülü su testileri otantik görüntüyü olsun biraz etkilemektedir. Burası daha çok gezinti yapan turistler ile mesai arasında yemek yemek için gelen memurlarla dolup taşıyor. İç mekanın alt katı salon ve ayrı bir odadan oluşmakta. Mutfak giriş salonunda açık olarak görülmektedir. Yapılan tüm yemek ve yiyeceklerin hazırlanmasını da göz önünde görebilirsiniz. Burasının işletmecisi Sevcan hanım. Kıbrıs mutfağı tatlarını planlı bir biçimde sunmaya çalışıyor. A la carte olarak değil table d hot olarak servis yapılıyor. Sevtap hanım ve yardımcısı bu mutfağın hakkını gerçekten vermeye çalışıyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü planlaması da oldukça hoş. Biz öğle yemeği için gittiğimiz mekanda çok sayıda müşteri olmasına rağmen servis fazla aksamadan yapıldı. Gittiğimiz günün mönüsünde fırın makarna, köfte, kuru fasulye, pilav, patlıcan karnıyarık, nor böreği, hellim-kıyma böreği ve katmer vardı. Öyle tahmin ediyorum ki buraya gelen turistlerin dikkatini çeken ve tanıtımımıza da oldukça katkı sağlayan bir mekan. Çok lüks olmayan ancak temizliği, konukseverliği ve Kıbrıs mutfağı damak tadı özellikleri taşıyan bu mekanın işletmecisini kutlamak gerekiyor. En azından tanıtım için önemli bir katkı sağlamaktadır. Özellikle de memur kesimi için ideal bir mekan. Temiz ve fiyatları da oldukça makul. Böyle bol mezeli bir mekan da değildir. Burada sunulan mönülerin planması ve fiyatları ise makul. Dış alanı ise oldukça geniş ve özellikle Akdeniz’in ılık kış mevsimindeki güneşli havalarda buraya oturulmaya değer bir özellik taşımaktadır.

 

TEL: 228 93 45
ADRES: SELİMİYE CAMİİ AVLUSU
KAPASİTE
İÇ ALAN: 50
DIŞ ALAN: 50 VE ÜZERİ
SERVİS SAATLERİ: 08.00-17.00 (BÖREK SERVİSİ)
12.00-17.00 ARASI DA YEMEK SERVİSİ
CUMARTESİ SAAT 15.00’E KADAR
KAPALI GÜNLER: PAZAR
Bu haber toplam 6736 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 412 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 412 Sayısı ISSN 2672-7560