1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şansal'ın kararı açıklandı
Şansal'ın kararı açıklandı

Şansal'ın kararı açıklandı

Şansal, attığı tweet nedeniyle yargılandığı davada 6 ay 20 gün hapis cezasını çarptırıldı.

A+A-

Modacı Barbaros Şansal, yılbaşı gecesi paylaştığı  videodaki sözleri nedeniyle "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni  alenen aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı  erteleyen mahkeme, sanık hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına  hükmetti. Önceki savunmalarını tekrar eden Şansal, söz konusu videonun kendisine  ait olduğunu söyledi

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci  duruşmasına, tutuksuz sanık Şansal ve avukatları katıldı.

Mahkeme, söz konusu videoda sarf edilen ifadeler nedeniyle ''Türk  milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını  aşağılama'' suçundan cezalandırılması istenen dosya ile Twitter'da yapılan  paylaşımlar nedeniyle Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan  daha önce açılan dava dosyasının birleştirildiğini sanık Şansal ve avukatlarına  bildirdi.

Önceki savunmalarını tekrar eden Şansal, söz konusu videonun kendisine  ait olduğunu söyledi.

Bu videodaki sözlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, milletini ve  diğer organlarını aşağılama kastı bulunmadığını anlatan Şansal, kamu vicdanını  rahatsız eden olayların bazılarının altını çizmek ve durum tespiti yapmak için  böyle bir video çektiğini kaydetti.

Videoyu yayınladığı esnada gece kulübüne saldırı gerçekleşmediğini  belirten Şansal, "Saldırıdan sonra da yine farklı inanç gruplarının saldırıda  zarar gördüğünü göstermek için kabul ettiğim tweeti saat 03.00 sıralarında attım.  Diğer tweet ise bana ait değildir." dedi.

Esas hakkındaki savunması sorulan Şansal, şöyle devam etti:

"Suçlamadan ziyade bu suçlama sonrası bana yöneltilen saldırı, hakaret  ve tehditler beni yıpratmış ve ülkemin yurt dışındaki imajını olumsuz şekilde  etkilemiştir. Ben modacı olarak çalışmaktayım, uzun yıllardır ülkemi yurt dışında  temsil ediyorum. Çalışma şekli ile ilgili yurt dışına gidip gelmem gerekmektedir.  Bu nedenle yurt dışına çıkış yasağımın kaldırılmasını ve beraatimi talep  ediyorum."

Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç da müvekkilinin söz konusu tweeti  atmadığını, bu nedenle böyle bir suçun oluşmadığını, videoda ise eleştiri  yaptığını ifade ederek, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sanık Barbaros Şansal hakkında Twitter paylaşımları nedeniyle  "halkın bir kesimini din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu  işlediği gerekçesiyle kamu davası açıldığını belirterek, sanığın üzerine atılı  suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak cezalandırmaya yeter kesin nitelikte  delil bulunmadığını göz önüne alarak sanığın bu suçtan beraatine karar verdi.

Sanık Şansal'ın üzerine atılı "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti  Devleti'ni alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 8 ay hapis cezası ile  cezalandırılmasını kararlaştıran mahkeme, sanığın duruşmadaki olumlu halini  dikkate alarak cezanın 6 ay 20 güne indirilmesine hükmetti.

Sanığın cezasını erteleyen mahkeme, denetim süresinin 1 yıl olarak  belirlenmesini ve sanık hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasını  kararlaştırdı.

Bu haber toplam 2923 defa okunmuştur
İlgili Haberler