1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sanığın aç ve susuz kaldığı iddiaları doğru değil”
“Sanığın aç ve susuz kaldığı iddiaları doğru değil”

“Sanığın aç ve susuz kaldığı iddiaları doğru değil”

Avukat, sanığın tutuklandığı andan itibaren aç ve susuz bırakıldığını, aramalar sürerken sıcakta bırakıldığını ve baskı altında ifadenin alındığını iddia etti. Numan Örü, bu iddiaları kabul etmeyerek, sanığa Güneşköy’deki aramalar esnasında sandviç ve mey

A+A-

3 milyon TL’lik soygun davasında sanıkla ilgili ikinci ifadenin gönüllü alınıp alınmadığı konusunda duruşma içinde duruşma görüşmeleri başladı. Avukat, sanığın aç bırakıldığını öne sürdü

Başmüfettiş: “Sanığın aç ve susuz kaldığı iddiaları doğru değil”

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili dava sürüyor. Davanın bir önceki celsesinde sanığın  ikinci gönüllü ifadesi Mahkemeye sunulmuş, Avukat ifadenin yargıç kaidelerine aykırı alındığı iddiasıyla itiraz etmişti. Mahkeme, bunun üzerine duruşma içinde duruşma açılmasına karar vermesi üzerine dün ilk tanık olarak tahkikat subayı Numan Örü ve polis memuru Ali Arslan dinlendi.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Başmüfettiş: “İddialar doğru değil”

İddia makamı dün duruşma içinde duruşma maksatlı olarak olayın tahkikat subayı, Başmüfettiş Numan Örü’yü tanık olarak dinletti. Numan Örü, sanığın tutuklandığı gün olan 30 Temmuz’da yapılan işlemlerle ilgili bilgi verdi. Avukat, sanığın tutuklandığı andan itibaren aç ve susuz bırakıldığını, aramalar sürerken sıcakta bırakıldığını ve baskı altında ifadenin alındığını iddia etti. Numan Örü, bu iddiaları kabul etmeyerek, sanığa Güneşköy’deki aramalar esnasında sandviç ve meyve suyu verildiğini belirterek, sanığı sıcağın altında tutmadıklarını söyledi.

Polis: “Ben kebap ısmarladım”

İkinci gönüllü ifade için açılan duruşma içinde duruşma maksatları bakımından ikinci tanık olarak polis memuru Ali Arslan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Aslan, 30 Temmuz günü Değirmenlik Karakolu’na gittiğinde, kendi ihtiyacı için restorandan kebap çağırdığını ve sanığa da kebap ısmarladığını söyledi. Daha sonra ise Güzelyurt Polis Merkezi’ne gittiklerini ardından da Güneşköy’deki aramalara katıldıklarını anlatan Aslan, aramalar esnasında polislere sandviç ve meyve suyu dağıtıldığını, bunlardan sanığa da verildiğini aktardı. Aramalar esnasında sanığı sıcak havanın altında tutmadıklarını aktaran Ali Aslan, sanığın aç ve susuz kaldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

“Duruşma içinde duruşma” maksatları bakımında İddia makamı başka tanıklar dinletmek üzere, davanın başka bir güne tehir edilmesini talep etti. Heyet Başkanı Ömer Güran, savunma makamının itiraz etmemesi üzerine, “duruşma içinde duruşma”ya devam edilmek üzere oturumu yarına erteledi.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur