1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sanığı arabayı gizlerken gördüm”
“Sanığı arabayı gizlerken gördüm”

“Sanığı arabayı gizlerken gördüm”

Davanın dünkü duruşmasında bir görgü tanığı sanık B.Ç’yi olaydan sonra birkaç kez Ford Fiesta aracı taşlar ve demirlerle örtmeye çalışırken gördüğünü söyledi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili dava sürüyor. Davanın dünkü duruşmasında bir görgü tanığı sanık B.Ç’yi olaydan sonra birkaç kez Ford Fiesta aracı taşlar ve demirlerle örtmeye çalışırken gördüğünü söyledi. Ayrıca davada ı meselenin tahkikat subayı Numan Örü’de şahadet verdi.

Bu arada sanıkla ilgili ikinci bir gönüllü ifade Mahkemeye sunuldu ancak Avukat ifadenin hakim kaidelerine uygun alınmadığı iddiasıyla itiraz etti. Mahkeme, ifadenin gönüllü alınıp alınmadığına karar vermek üzere, yeniden duruşma içinde duruşma açılmasına karar verdi.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Görgü tanığı konuştu

İddia makamı dün davasının esansının ispatı için tanık kürsüsüne Güneşköy’de ağıllar bölgesinde oturan G.A isimli kadın tanılık etti. Tanık, olaydan sonra ford fiesta marka aracın ağıllar bölgesinde gizlendiğini ve sanığı birkaç kez arabayı taşlarla ve demirlerle gördüğünü söyledi.

Görgü tanığının ardından bu kez meselenin tahkikat subayı Müfettiş Numan Örü’yü şahadet verdi. Örü davayla ilgili yaptığı icraatları en başından başlayarak mahkemeye anlatmaya başladı. Örü, 30 Temmuz 2014 tarihinde sabah saatlerinde Başmüfettiş Aziz Nizamoğlu’nun kendisini telefonla aradığını, soygun meselesiyle ilgili B.Ç’nin evini aradıkları ve sorgulamak maksadıyla Değirmenlik Polis Karakolu’na götürdükleri bilgisini verdiğini söyledi. Daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı Mahmut Barış Sel’le telefonda görüştüğünü, sanığın bir ifade verdiğinin kendisine bildirildiğini anlatan Müfettiş Örü, aynı gün saat 16.00 sıralarında sanığın aramalara katıldığını ve 20.30 gibi de sanığı teslim aldığını kaydetti.

Yine duruşma içinde duruşma açıldı

Tanık Örü daha sonra da sanığın kedisine bir gönüllü ifade vermek istediğini söylemesi üzerine, sanığın gönüllü ifadesini aldığını kaydetti. İddia makamı sanığın ifadesini mahkemeye emare olarak sunmak istedi ancak bu sırada Avukat Menteş Aziz, ifadenin yargıç kaidelerine aykırı olarak aldığını iddia etti ve ifadenin ibrazına itiraz etti. Avukat Aziz bu ifadenin de gönüllü alınmadığını, tehdit, işkence ve baskı sonucu alınarak imzalatıldığı iddialarını yineledi. “Duruşma içinde duruşma” bugün başlayacak İddia makamı adına davayı yürüten Savcı Aliye Özçınar, savunmalarını yapmak için bir süreye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu beyanı dikkate alan heyet başkanı Ömer Güran, savunma makamının itirazı üzerine, meselenin aydınlığa kavuşması için “duruşma içinde duruşma” yapılmasına karar verdi. Güran, tarafların “duruşma içinde duruşma”ya hazır olması için davayı bugüne tehir etti.

 

 

Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur