1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Saner, Hayvan Üreticileri Birliği yetkililerini kabul etti
Saner, Hayvan Üreticileri Birliği yetkililerini kabul etti

Saner, Hayvan Üreticileri Birliği yetkililerini kabul etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Alpay Orhan Güvenlier başkanlığındaki Küçükbaş Hayvan Üreticileri Birliği yetkililerini kabul etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Alpay Orhan Güvenlier başkanlığındaki Küçükbaş Hayvan Üreticileri Birliği yetkililerini kabul etti.

Küçük baş hayvan üreticilerinin sigorta sıkıntılarını aşmak için Bakan Saner’i ziyaret ettiklerini söyleyen Birlik Başkanı Alpay Orhan Güvenlier,  küçükbaş hayvan üreticilerine  sigorta primlerini ödemede kolaylık sağlanmasını talep etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, birçok küçük baş hayvan üreticisinin son çıkan Sosyal Sigorta Gecikme Zammı indiriminden faydalandığını ve faydalanmaya da devam ettiğini  belirten Güvenlier, küçükbaş hayvan üreticilerinin özellikle üretim safhasında iken belli dönemlerde sigorta primi ödemede sıkıntı yaşadığına dikkat çekti.

Güvenlier, hayvan üreticilerinin düzenli bir maaşı ve geliri olmadığı için  prim ödemelerinde zorlandığını ifade ederek ancak kuzu, oğlak satımı ve süt parası ile prim borçlarındaki  ödeme açığını kapatabildiklerini  söyledi.

Saner: "Bakanlık sorunların çözümüne yönelik bir tüzük çalışması içerisindedir" 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de konuşmasında, küçük baş hayvan üreticilerinin sıkıntılarını net olarak bildiklerini ifade ederek Bakanlığın sorunların çözümüne yönelik olarak bir tüzük çalışması içerisinde olduğunu kaydetti.

Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda 17 maddelik değişiklik yapıldığını ve bunun kamuoyunda yalnızca Sosyal sigortalarda prim borçlarından kaynaklanan gecikme zammının bağışlanması olarak algılandığını anımsatan Saner,  iki maddenin küçükbaş hayvan üreticilerinin  sıkıntıları ile alakalı olduğunu ifade etti. 

Prim borçlarından kaynaklanan gecikme zammının bağışlanmasından küçükbaş hayvancıların da  faydalanmasının Bakanlık olarak kendilerini  mutlu ettiğini söyleyen Saner: " Özellikle sosyal sigorta yatırımı yapan vatandaşlarımıza  baktığımızda en çok sıkıntı gerek tarım sektöründe gerekse  hayvancılık sektöründe  çalışan vatandaşlarımızdan  kaynaklandığını bizler de istatistiki araştırmalarımızda  net olarak görmekteyiz.Bu konuda  ne açılım yapabiliriz diye bu yasal düzenlemeleri yaptık. Sizin ifade ettiğiniz konulara  karşılık şu anda bir tüzük çalışmamız var.  İşveren konumunda olan sizin gibi vatandaşlarımızın  her 3 ayda bir yatırım yaparken ciddi sıkıntılar yaşadığını da  gözlemlediğimiz için  bu 17 maddelik değişiklikle işverenlerin de yatırımlarını her ay yapmasına imkan tanıyacak düzenleme yaptık." şeklinde konuştu.

Küçükbaş hayvancıların  gelirlerinin belirli dönemlerde olduğunu  vurgulayan ve  yasal zemin yaratılması için Bakanlığın tüzük çalışması içinde olduğunu dile getiren Saner,  "İnanıyorum ki 1 ay içerisinde yapmış olduğumuz tüzük çalışmasının  sonuna geleceğiz ve sizlere neler yapabileceğimiz konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunabileceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
Etiketler :