1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sandance Reggae Festivali” izinsiz
“Sandance Reggae Festivali” izinsiz

“Sandance Reggae Festivali” izinsiz

Çevre Koruma Dairesi, Kaplıca Sahili’nde düzenlenecek “Sandance Reggae Festivali”nin izinsiz olduğunu ve bu bölgede yapılamayacağını açıkladı.

A+A-

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, Kaplıca Sahili’nde düzenlenecek “Sandance Reggae Festivali”nin izinsiz olduğunu ve bu bölgede yapılamayacağını açıkladı.
Çevre Koruma Dairesi, internet üzerinden yapılan Festival bilet satışlarını ihbar kabul ederek gerekli girişimin başlatıldığını belirterek, Festival’in Özel Çevre Koruma Bölgesi dışında kalan bir başka sahilde yapılmasının uygun olabileceğini kaydetti.
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kaplıca’da 31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı açıklanan “Sandance Reggac Festivali”nin izinsiz olduğunu ve Ekoloji Etki ve Değerlendirme Tüzüğü’ne göre yapılamayacağını bildirdi.
Açıklamada, geçtiğimiz yıl Ekolojik Etki ve Değerlendirme Tüzüğü’nün yürürlükte olmadığını ve Festival yetkililerine “koşullu izin” verildiğini fakat Festival yetkililerinin bu koşullara da uymadığının tespit edildiği kaydedildi.
Tatlısu Kıyı Şeridi - Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kaplıca Sahili’nin, Nisan 2013’te yürürlüğe giren “Ekolojik Etki Değerlendirme Tüzüğü”ne göre, festival düzenlenmesinin mümkün olmadığını ayrıca festivali düzenleyen yetkililerin Çevre Koruma Dairesi’nden yazılı izin dahi talep etmediği belirtilen açıklamada, internet üzerinden yapılan bilet satışlarını ihbar kabul ederek, gerekli girişimi başlattığı ifade etti.
Bu çerçevede Festival yetkilisine yazılı bir açıklama yaparak tüzüğün ilgili maddesinin örnek gösterildiğini ve bu organizasyonun iptal edilmesinin istendiği vurgulanan açıklamada, “Özel Çevre Koruma Bölgesinde yasa maddesi uyarınca söz konusu bölgede herhangi bir faaliyet veya proje yapılabilmesi için Ekolojik Etki ve Değerlendirmenin olumlu görüşün alınması gerekmektedir” denildi.
Çevre Koruma Dairesi’nden izin almaksızın Yasa’da belirtilen madde uyarınca bölgede herhangi bir çalışmanın başlatılmasının tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacağının  Festival yetkilisine iletildiğini ifade eden açıklamada, Kaplıca sahilinin, deniz kaplumbağalarının yumurtladığı bir sahil olduğunu ve izinsiz olarak sahilde yapılacak faaliyetlerin kaplumbağaların yaşam alanlarına zarar vereceği belirtildi. TAK

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
Etiketler :