1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sanayiyi ‘lağım’ bastı!
Sanayiyi ‘lağım’ bastı!

Sanayiyi ‘lağım’ bastı!

Kanalizasyon Şubesi’ne bağlı ekipler aynı hat üzerinde 2 farklı noktada yaşanan taşkına müdahale edebilmek için dakikalarca çaba sarf etti.

A+A-


YENİDÜZEN

Lefkoşa’da Sanayi bölgesinde dün sabah saatlerinde hatlarda yaşanan tıkanıklık nedeniyle kanalizasyon taştı, bölgeyi lağım bastı.
Kanalizasyon Şubesi’ne bağlı ekipler aynı hat üzerinde 2 farklı noktada yaşanan taşkına müdahale edebilmek için dakikalarca çaba sarf etti.
2 belediye çalışanı, geniş bir bölgeye yayılan ve işyerlerine kadar ulaşan taşkını önleyebilmek için tıkanan hattı açtı.
Hatların açılmasının ardından bölgede temizlik ve ilaçlama çalışması yapıldı.

Vatandaşlar isyan etti

Lağım sularının geniş bir bölgeye yayılmasına yoldan geçen vatandaşlar da isyan etti.
Sürekli ayni manzara ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, sorunun ne zaman çözümleneceğini sordu.

----------------------------------------------------------------

LTB Kanalizasyon Sorumlusu Özkaynak: “Ekipler müdahale etti, bölge ilaçlandı”

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Sorumlusu Faik Özkaynak ise hatlardaki tıkanıklık nedeniyle bölgedeki kanalizasyonun taştığını belirtti.

Belediye ekiplerinin yerinde müdahale ettiğini ve sorunu çözdüğünü ifade eden Özkaynak, bölgenin su ile temizlendikten sonra ilaçlandığını dile getirdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Özkaynak, YDÜ Üniversitesi’ndeki kanalizasyon hattının şu anda çalışması devam eden Taşkınköy Pompa İstasyonu’na bağlanacağını aktararak, böylelikle Sanayi bölgesinde yaşanan tıkanıklığın azaltılacağını, büyük taşkınların yaşanmayacağını belirtti.

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur