1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sanayi Odası uluslar arası denetime adım attı
Sanayi Odası uluslar arası denetime adım attı

Sanayi Odası uluslar arası denetime adım attı

KTSO ISO/IEC “17065:2012” akreditasyonu için çalışmalara başladı

A+A-

 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın “ ISO/IEC 17065:2012” akreditasyonu almak üzere çalışmalarına başladığı bildirildi.

Oda, 2014 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek programı çerçevesinde yürüttüğü “Kıbrıs Ürünlerinin Coğrafi İşaret Tespit ve Tanıtım Çalışmaları Projesi” kapsamında coğrafi işaret tescili alınan ürünlerin uluslararası standartlara göre denetiminin yapılması amacıyla bu akreditasyonu almayı hedefliyor.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, ISO/IEC 17065:2012 akreditasyonu çalışmaları Lipa Consultancy işbirliği ile yürütülüyor.

“ISO/IEC 17065:2012” standardının ürün proses ve hizmet belgelendirme kuruluşlarının yeterliliğine, tutarlı işlemine ve tarafsızlığına yönelik şartları kapsadığı dile getirilen açıklamada, “Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olan denetleme akreditasyonunu kazandıracak olan bu uygulama, oda bünyesinde faaliyet gösteren Hellim Denetleme Kurulu’nun bağımsızlığını ve tarafsızlığını garanti altına alarak, Odanın uluslararası standartlara uygun olarak denetim yapılmasını hedefliyor” denildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın, özellikle hellimin AB Komisyonu’nda coğrafi işaret olarak tescil edilmesinin ardından yapılacak denetim uygulamalarında AB mevzuatının zorunlu kıldığı bir standart olan ISO/IEC 17065:2012’yi odaya kazandırarak ülke adına önemli bir adım atacağı da kaydedildi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın bu amaçla, 30 Nisan tarihinde ilgili paydaşların katılımıyla “ISO/IEC 17065:2012 – Ürün Proses ve Hizmet Belgelendirmesi yapan kuruluşlar için şartlar” eğitimi düzenlediği ve eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildiği de belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur