1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sanatı yakından takip eden bir okul, Cihangir-Düzova İlkokulu
Sanatı yakından takip eden bir okul,  Cihangir-Düzova İlkokulu

Sanatı yakından takip eden bir okul, Cihangir-Düzova İlkokulu

“Küçücük çocuklara güzel sanatların tüm dallarını yerinde görme imkânı sağlıyorlar. Güzel sanatlar dallarında yeteneği olan ama ortaya çıkarmakta zorlanan çocukların kendilerine güvenmesini ve bu yeteneklerini öğretmenleriyle paylaşmasını sağlıyorlar.”

A+A-

Ersin Kaşif

Bu hafta Mesarya’nın güzel ve şirin okularından biri olan, Cihangir-Düzova İlkokulu’na sayfamızda yer verdik. Sanırım iyi de ettik. Neden mi? Eğitimin sadece okulda değil, dışarıda da olduğu gerçeğiyle,  çocuklarını bu konuda bilinçlendiren güzel bir kadroya sahip oldukları için tabii ki. Bu konuyu yazarken dikkat etmenizi istediğim nokta, bu gezilerin güzel sanatlar ile ilgili geziler olmasıdır. Küçücük çocuklara güzel sanatların tüm dallarını yerinde görme imkânı sağlıyorlar. Güzel sanatlar ile ilgilenen sanatçıların okullarına gelmesini beklemeden,  onların oldukları mekânları ziyaret ediyorlar.

c2-055.jpg

YETENEK KEŞFETME BİÇİMİ

Güzel sanatlar yani müzik, tiyatro, resim, heykel, fotoğraf, pandomim ve bu gibi sanat dalarına ilgisi olan çocukların kafalarında bir ışığın yanmasına imkân sağlıyorlar. Güzel sanatlar dallarında yeteneği olan ama ortaya çıkarmakta zorlanan çocukların kendilerine güvenmesini ve bu yeteneklerini öğretmenleriyle paylaşmasını sağlıyorlar. Tiyatro sahnelerini görüyorlar, resim sanatçılarının canlı performanslarını yerinde inceliyorlar. İşte, bir tanesi yeteneğini orda sergilese geleceğinin anahtarına orda sahip oluyor demek değil midir? Müziğin merkezi olan Güzel Sanatlar Lisesi’nin yerinde ziyaret ederek,  hiç görmedikleri enstrumanları görüyorlar. Bu enstrumanların nasıl öğretildiğini ve çalanların canlı performanslarını yerinde görüyorlar. İşte müzik kulağının çok iyi olduğunun keşfedilmesi halinde, o çocuğun müzik serüveninin başlangıcı oluyor demek değil midir? Sonuçta, sanat hayatımızın ihtiyacı olan sanatçıların küçük yaşta keşfedilmesi değil midir gerçek olması gereken?

c1-061.jpg

TEBRİKLER

Cihangir-Düzova İlkokulu idareci ve öğretmenlerini bu bilinçli duyarlılıklarından ve birçok okulun yapmadığını yapabildiklerinden dolayı kutlamak istiyorum. Özellikle, yine bu okulda öğretmen olan ve sanatın bir ayağı olan Fotoğraf Sanatını en iyi şekilde yapan Korman Kocaismail hocamızın bu okulda olması, bence büyük bir şans. Başta da söylediğim gibi, idareci ve öğretmenler bu okul ve çocuklar ve aileleri için büyük bir şans. Yenidüzen Adres  ekibi olarak, Cihangir-Düzova İlkokulu kadrosunu, çocuklar ve ailelerini tebrik ediyor, selamlarımızı iletiyoruz.

Bu haber toplam 4521 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 390 Sayısı

Adres Kıbrıs 390 Sayısı