1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sanat Engel Tanımaz sergisi Esentepe’ye taşındı
Sanat Engel Tanımaz sergisi Esentepe’ye taşındı

Sanat Engel Tanımaz sergisi Esentepe’ye taşındı

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen Esentepe Zerdali Festivali’nde açılan “Sanat Engel Tanımaz Sergisi” beğeni topladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Sanat Engel Tanımaz yarışmasında ödül alan fotoğraflar Esentepe’de sergilendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen Esentepe Zerdali Festivali’nde “Sanat Engel Tanımaz” sergisi de açıldı.
Esentepe Belediyesi’nin 10’uncu Zerdali Festivali hem halk hem de protokol tarafından yoğun ilgi görürken, engelliler alanında önemli bir farkındalık yaratan fotoğraflar da etkinlikte iz bıraktı.

Cumhurbaşkanı sergiyi gezdi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, katıldığı Esentepe Festivali’nde Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Sergisi’ni gezerek yarışma ve eserlerle ilgili bilgi aldı.
Sosyal sorumluluk odağındaki böylesi toplumsal projeleri her zaman desteklediğini belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarışmaya katılan tüm sanatçıları kutladı, fotoğrafları çok başarılı bulduğunu söyledi.
Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Akıncı, engellilere yönelik bilincin artırılmasına önemli katkısı nedeniyle yarışma ve sergiye emek verenleri de kutladı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen Esentepe Festivali 31 Mayıs tarihinde başlayarak 4 Haziran tarihinde sona erdi.

Kimler ödül almıştı

4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması’nda Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda, “Empati” konusunda birincilik ödülü Serkan Ülker’e, İkincilik Gökhan Gökberk, üçüncülük de Refik Devrim’e verilmişti. ‘Empati Jüri Özel Ödülü’ ise Cüneyt Bayram’ın olmuştu.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, engelli bireyler ile fotoğraf sanatçılarının ortak çalışmalarını yansıtan “Özgürlük” konulu fotoğraflarda ise birincilik ödülünün sahibi İsmail Özyol ve Murat Katrin olmuştu.
Bu başlık altında ikinciliği Yıltan Taşçı ve Besim Zafersoy, üçüncülüğü ise Emine Algün ve Bilge Özikiz kazanmıştı.
“Özgürlük” konusunda Jüri Özel Ödülü Neriman Turan ve Mehmet Geçit’e verilmiş, INSTAGRAM üzerinden yarışan ve halkın beğenisiyle sonuçlanan kategoride ise birincilik Serkan Ülker’in olmuştu.

 

Bu haber toplam 2560 defa okunmuştur