1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Sanat Engel Tanımaz' için yollarda
Sanat Engel Tanımaz için yollarda

'Sanat Engel Tanımaz' için yollarda

'Sanat Engel Tanımaz' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması için fotoğraf gönüllüleri yollara çıktı, Lefkoşa Surlariçi'nde çekimler yaptı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in engellilerin başarılarını yansıtmak,  yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu alandaki empatiyi artırmak hedefi ile düzenlediği 2. Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'na yönelik etkinlikler, güzel bir Pazar gününde devam etti.

Yarışma kapsamında ' fotoğraf ve kısa film ' çekimi yapan ekipler Lefkoşa Surlariçi'nde buluşarak, gün boyunca sanatla yoğruldu.
Çeşitli fotoğrafçılık derneklerinden gelen sanatseverlerin yanı sıra Ortopedik Özürlüler Derneği'nden isimler de etkinliğe katıldı. Engelliler ve sanatçılar bir araya geldi ve renkli görüntüler ortaya çıktı. Engellilerin modellik yaptığı çekimlerde yarışma için en özel kareler arandı. Empati yaratmak adına Ortopedik Özürlüler Derneği'nin malzeme desteği ile anlık ve kurgusal çekimler yapıldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri de etkinlikte ekiplere destek oldu. Pazar sabahı gerçekleşen etkinliğe Surlariçi esnafı ve halk da ilgi gösterdi.

"Engelsiz Fotoğraflar" ve "Engelsiz Kısa Filmler " olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya 17 Kasım'a kadar eser kabul edileceği hatırlatıldı.
Yarışmayla ilgili teknik bilgi  www.kktcell.com internet adresinden alınabiliyor ve başvurular da sanatengeltanimaz@kktcell.com adresine yapılabiliyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada ayrıca “Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması” sohbetlerinin 4’üncüsünün düzenleneceği söylendi. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilerin paylaşılarak engelli yaşama dair sohbetlerin yapıldığı söyleşinin 02 Ekim 2014 tarihinde Perşembe gün saat 19:00’da Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği binasında Lefkoşa’da yapılacağı bilgisi verilerek tüm sanatseverler davet edildi.

Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur