1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Sana ne lan keyfimin kahyası mısın?’
‘Sana ne lan keyfimin kahyası mısın?’

‘Sana ne lan keyfimin kahyası mısın?’

Lefkoşa’da 198 promil alkolün etkisiyle çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle vatandaşlar tarafından uyarıldığı için Ahmet Karataş isimli şahısı yaraladığı iddia edilen H.Y. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Zanlı davaları görüşülünceye dek Merkezi Cezaev

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da aldığı aşırı alkolün etkisiyle verdiği rahatsızlıktan dolayı kendisini uyaran Ahmet Karataş isimli yurttaşı maket bıçağıyla yaraladığı iddia edilen isminin baş harfleri H.Y. olan şahıs tutuklandı. Bir süre önce çalışma izni biten ve şuanda işsiz olan zanlı dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Zanlı davaları görüşülünceye kadar 20 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

3 suçlama
Zanlı H.Y; ‘Yaralama’, ‘Sarhoşluk’ ve ‘Rahatsızlık’ suçlarıyla bağlantılı olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Aysın Bilginer ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Bilginer, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Fuat Kurtulan’ı tanık olarak dinletti. Kurtulan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Polis: “198 promil alkol tespit edildi”
Polis memuru Kurtulan, 2 Eylül Çarşamba günü Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde bulunan bir kuaför salonu önünde zanlı H.Y’nin 198 promil alkollü vaziyette taşkınlık yaptığını söyledi. Kuaför salonunda bulunan Ahmet Karataş’ın zanlının verdiği rahatsızlık nedeniyle iş yeri önünde ayrılması için uyardığını söyleyen polis memuru, zanlının: ‘Sana ne lan keyfimin kahyası mısın?’ diyerek tartışamaya başladığını belirtti.

“Maket bıçağıyla yaraladı”
Fuat Kurtulan, Tartışma esnasında zanlı H.Y.’nin tasarrufunda bulundurduğu maket bıçağını çıkararak, Ahmet Karataş’ı sağ kolundan 5 cm, sağ omzundan ise 7 cm kesikler oluşturarak yaraladığını söyledi. Olayda kullanılan maket bıçağının bulunamadığını söyleyen polis memuru, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.
Zanlı H.Y.’nin TC uyruklu olup, ülkede çalışma izniyle bulunduğunu ancak şuanda işsiz olduğunu ve çalışma iznin bittiğini aktaran polis memuru, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gönderildi
Polise gönüllü ifade vermeyip, suçunu kabul etmeyen zanlı H.Y. teminata bağlandı. Yargıç Meltem Dündar, zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar 20 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2606 defa okunmuştur