1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluklar onun işi
Şampiyonluklar onun işi

Şampiyonluklar onun işi

Ülkemizin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı’dan bir büyük başarı daha. Son bir ay içerisinde yapmış olduğu her turnuvada şampiyonluklar yaşayan Eliz, bu kez de Büyük Britanya’nın en büyük turnuvası “Nike Junior National Tennis Championships”de 14 y

A+A-

Ülkemizin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı’dan bir büyük başarı daha. Son bir ay içerisinde yapmış olduğu her turnuvada şampiyonluklar yaşayan Eliz, bu kez de Büyük Britanya’nın en büyük turnuvası “Nike Junior National Tennis Championships”de 14 yaş tekler ve çiftler kategorilerinde şampiyon oldu.
İngiltere Tenis Federasyon’unun 17 -21 Ağustos tarihleri arasında, yılda yalnızca bir kez organize ettiği ve Büyük Britanya’daki en iyi 32 tenisçinin şampiyonluk için savaştığı Masterler turnuvasında, Eliz 14 yaş tekler ve çiftler kategorilerinde şampiyon oldu. 

Finalde turnuvanın bir numarasını yendi
Nottingham şehrinde, Nottingham Tenis Kulübü’nde yapılan ve beş gün süren turnuvada Eliz çok iyi bir performans sergiledi. İlk maçına rüzgar gibi başlayan Eliz, maçını rakibi Kate Malazonia’ya karşı hiç set vermeden 6-2 ve 6-1 kazandı. İkinci turda maça biraz zayıf başlayan Eliz, ilk seti rakibi Ester Adeshina’ya karşı 3-6 versede kendisini hemen toparlayıp ikinci ve üçüncü setleri 6-1 ve 6-2 alarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finali rakibi J. Matos-Sequeira Fernandes’e karşı çok rahat bir şekilde 6-3 ve 6-1 alan Eliz yarı finale yükselen taraf oldu. Yarı final maçını rakibi Jodie Lawrence Taylor’a karşı yapan Eliz, maçı 7-6 ve 6-4 alarak finale yükselme başarısını gösterdi. Finalde turnuvanın bir numarası ve Büyük Britanya’nın en iyi oyuncularından Emily Appleton’a karşı yapan Eliz, oynadığı güzel oyunu ile maçı hiç set vermeden rahat bir şekilde  6-3 ve 6-3 alarak 14 Yaş Büyük Britanya şampiyonu oldu.  Turnuva boyunca yalnızca bir set vererek Büyük Britanya’nın en iyilerine karşı şampiyon olan Eliz, bir kez daha doğru adımlarla teniste iyi bir konuma gelecek bir yeteneğe sahip olduğunu isbat etti.

Eliz: “Yusuf hocam için kazandım”
Ayni turnuvada çiftler kategorisinde, partneri Maria Budin ile yarışan Eliz, rakiplerini hiç set vermeden  yenerek turnuvanın aynı zamanda 14 yaş çiftler şampiyonu oldu.
Eliz kendisine her zaman destek veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekür etti.  Eliz sözlerine, aramızdan dokuz ay önce ayrılan değerli hocası Yusuf Yönlüer’i  sevgi ve saygı ile anarak   ‘Bu turnuva benim için çok önemliydi çünkü İngiltere’de ilk turnuvamı bu kulüpte Yusuf hocam ile Kıbrıs’tan gelerek yapmıştık. O turnuvada üçüncü gelmiştim. Bu turnuvayı Yusuf hocam içinde kazanmak istedim” dedi.

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur