1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluk ertelendi
Şampiyonluk ertelendi

Şampiyonluk ertelendi

İKİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ...

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet İkinci Lig’in 23’üncü haftası da tamamlandı. Ligde bu hafta 7 maçın toplamında 19 kez fileler havalandı. 23’üncü hafta, İkinci Lig’de en az gol atılan haftalardan biri oldu.
Nihat Bağcıer Stadı’nda şampiyonluk maçına çıkan Girne Halk Evi, haftalar sonra beraberlik aldı. Bir puan daha cebine koyan kırmızı beyazlılar, Türkmenköy’le 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu erteledi. Girne Halk Evi, ligin 24’üncü haftasında Girne 20 Temmuz Stadı’nda Ozanköy ile karşılaşacak. Lider, bu maçı kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

Kader maçı
Ligde artık düğümün kopacağı haftalara girilirken, bir taraftan da ikincilik için mücadele sürüyor. 23’üncü haftaya ikinci sırada giren Baf Ülkü Yurdu kazanmasını bildi. Tatlısu’yu deplasmanda 2-0’la geçen kırmızı yeşilliler, gözünü Çanakkale maçına çevirdi. Çanakkale ise, evinde rakibi Karşıyaka’yı mağlup ederek biraz olsun rahatladı. Ligin 24’üncü hafta karşılaşmasında Baf Ülkü Yurdu, Çanakkale’yi evinde konuk edecek. Bu karşılaşma lig ikinciliği için kader maçı olarak nitelendiriliyor.
Ligin 23’üncü haftasında rahat kazanan bir başka ekip ise, Ozanköy oldu. Ozanköy, konuk olduğu Vadili deplasmanından 3-1 galibiyetle ayrılarak puanını 28’e yükseltti. Vadili ise, beklemediği bu mağlubiyetle 23 puanda kaldı.
K-Pet İkinci Lig’in 23’üncü haftasını rahat bir galibiyet alarak kapatan Maraş, puanlamada da biraz rahatlamış görünüyor. Maraş, rakibi Dipkarpaz’ı evinde 3-0 mağlup ederek puanını 29’a yükseltti ve ligde 7’nci sırayı aldı.

Sonlarda kıyasıya yarış
Ligin 23’üncü haftasında Gaziköy deplasmanından 3 puanla çıkan Akova, biraz rahatladı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Mağusa ekibi, 27 puana ulaştı. Gönyeli Stadı’nda Doğancı ile karşılaşan Ortaköy, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu maç sonrasında, Ortaköy 22, Doğancı 33 puana ulaştı.

(11 Nisan Cumartesi: Türkmenköy – Ortaköy, Baf Ülkü Yurdu – Çanakkale, Akova – Maraş, Dipkarpaz – Tatlısu, Karşıyaka – Vadili, Doğancı – Gaziköy 12 Nisan Pazar: Girne Halk Evi – Ozanköy)

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur