1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluk düğümü çözülebilir
Şampiyonluk düğümü çözülebilir

Şampiyonluk düğümü çözülebilir

K-Pet Süper Lig’de 23. hafta bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in 23’üncü hafta karşılaşmaları bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Ligin sonuna yaklaşırken şampiyonluk düğümü bu hafta çözülebilir. Sekiz puan farkla lider olan Yenicami konuk edeceği Mağusa Türk Gücü’nü mağlup etmesi ve ikinci sıradaki K.Kaymaklı’nın Doğan Türk Birliği deplasmanında puan kaybı yaşaması halinde siyah beyazlılar üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan edecek.

Her iki takımın kazanması halinde şampiyonluğun 24’üncü haftada oynanacak K.Kaymaklı – Yenicami maçında belli olma ihtimali oluşacak. Süper Lig’de 6 karşılaşma bugün, 1 karşılaşma yarın oynanacak.

Lider şampiyonluk için: Yenicami – Mağusa TG
Lig lideri Yenicami bugün Atatürk Stadı’nda Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek. Sekiz puan farkla lider konumda bulunan siyah beyazlılar bugün kazanması ve ikinci sıradaki K.Kaymaklı’nın puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edebilecek. Son 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan Mağusa Türk Gücü, eksik oyuncuları bulunmasına rağmen bu form grafiği ile Lefkoşa’dan en azından mağlup olmadan dönme peşinde. Karşılaşmada Osman Özpaşa orta hakem olarak görev yapacak.

Ligin kaderini etkileyecek maç: Doğan TB – K.Kaymaklı
Geçtiğimiz hafta kupa çeyrek finalinde karşılaşan Doğan Türk Birliği ile K.Kaymaklı bu hafta ligde mücadele edecek. Kupada kazanan Doğan, evinde rakibini mağlup etmek için sahaya çıkacak. K.Kaymaklı yaşayacağı puan kaybı ile Yenicami’nin şampiyon olacağının bilincinde. Bu nedenle yeşil sihaylılar Girne’den galibiyetle dönmek isteyecektir. Karşılaşmanın hakemi Serhan Şimşek.

Mesarya derbisi: Cihangir - Serdarlı
Özellikle ilk devre sonunda ve ikinci devrede yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Cihangir, 22’nci haftada mağlubiyet yaşamıştı. Buna karşılık iç sorunlarla hafta arasında sıkıntılar yaşayan Serdarlı, Play out korkusunu iyice yaşıyor. Cihangir kazanırsa rahat bir nefes alacak, Serdarlı’nın kazanması halinde Play-out dışına çıkma ümitleri devam edecek. Mesarya Derbisi diğer sezonlara nazaran bu etkenlerden dolayı bir o kadar daha anlam taşıyor. Karşılaşmada görev Serkan Durmaz’ın.

Kritik dönemeç: G.Birliği – Y.Boğaziçi
Ligde yakaladığı form grafiği ile dikkatleri çeken ancak son haftalarda aldığı sonuçlarla teknik adam değişikliği yaşayan Y.Boğaziçi, kendisine ilaç gibi gelecek olan 3 puanı bu hafta alarak rahatlama peşinde. Buna karşılık rakibine oranla daha sıkıntılı bir durumda bulunan G.Birliği, Play out dışında kalma adına evinde galip gelmek istiyor. Uzun bir aradan sonra Emeka ligde forma giyebilecek. Y.Boğaziçi’nin yeni teknik sorumlusu Vural Köseoğlu nezaretinde ilk lig maçında ne yapacağı merak konusu. Karşılaşmanın orta hakemi Mehmet Sezener.

Karadağ’a dönüş maçı: Lefke – Mormenekşe
Aldığı cezalar nedeni ile uzun bir süredir sahasında mücadele edemeyen Lefke, bu karşılaşma ile birlikte 16 Ağustos Stadı’nda dönüşünü gerçekleştirecek. Aldığı istikrarsız sonuçlarla henüz Play out dışında kalmayı garantilemeyen Lefke, evinde döneceği bu maçı 3 puanla taçlandırmak isteyecektir. Rakibi Mormenekşe aldığı başarılı sonuçlarla ligin en rahat ekipleri konumunda. Kupadan çok lige önem veren Mormenekşe’de hedef kalan maçlarda alacağı galibiyetlerle ligi daha da iyi bir yerde bitirmek. O açıdan bu maçı kolay kolay bırakmayacaklardır. Karşılaşmanda Serdar Bilgimer görev yapacak.

Final maçlarının ilki: B.Bağcıl – Gönyeli
Süper Lig’de zor günler yaşayan Bostancı Bağcıl için kritik önem taşıyan karşılaşmaların başında geliyor Gönyeli maçı. Sıkıntılarla lig sonuna doğru ilerleyen B.Bağcıl ligde bu hafta oynayacağı Gönyeli ve ardından oynayacağı Lapta karşılaşmasında puan kaybı yaşamak istemeyecek. Çünkü son iki haftada Serdarlı ve Çetinkaya ile önemli iki maçı bulunuyor. Buna karşılık matematiksel olarak lige vedası kesinleşen Gönyeli, prestij maçında sahada yer alacak. Karşılaşmayı genç hakem İhsan Payas yönetecek.

Tek hedef galibiyet: Çetinkaya – Lapta
Ligde Play out oynaması kesinleşen Çetinkaya Pazar günü oynanacak tek Süper Lig maçında ligden düşmesi geçtiğimiz hafta matematiksel olarak kesinleşen Lapta’yı konuk edecek. Kalan maçlarında alabileceği maksimum puanlarla Play out’a iyi bir yerden başlamak isteyen Çetinkaya, özellikle Serdarlı, Cihangir ve B.Bağcıl maçları öncesi sürprize yer vermek istemeyecek. Eksik oyuncuları olmasına rağmen Çetinkaya favori gibi görünse de rahat rakibi karşısında işi kolay olmayacak. Karşılaşmanın orta hakemi Ali Özer.

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur