1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şampiyonlar UKÜ ve Yükseliş
Şampiyonlar UKÜ ve Yükseliş

Şampiyonlar UKÜ ve Yükseliş

Şampiyonlar UKÜ ve Yükseliş

A+A-

Eren Şişik

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi geçtiğimiz hafta Cuma günü oynanan kadınlar ve erkekler finalleri ile tamamlandı. Kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde Yükseliş Spor Kulübü rakiplerini mağlup ederek şampiyonluklarını ilan ettiler.

UKÜ NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Hentbol Genç Kadınlar Ligi’ne bu sezon UKÜ damgasını vurdu. Finalde ligin güçlü ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile karşılaşan UKÜ, salondan 32-13’lük farklı bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. UKÜ bu sonuçla grup maçları ve play-off müsabakaları da dahil olmak üzere tüm maçlarını kazanarak ligi namağlup şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi. UKÜ’de takımın yıldız ismi Büşra Çete kaydettiği 9 golle final maçının en skorer oyuncusu olurken, Betül Çamlı da oynadığı güzel oyun ve attığı 5 golle galibiyette önemli rol oynadı.

ERKEKLERDE ŞAMPİYON YÜKSELİŞ

Erkekler finali Yükseliş Spor Kulübü’nün üstünlüğü ile sonlandı. Ligin denk güçlere sahip iki takımı Yükseliş ile UKÜ’nün karşı karşıya geldiği final mücadelesi öncesi her iki takım grup maçlarında birbirlerini 1’er kez mağlup etmişti. Final karşılaşmasında rakibini 30-25’lik skorla mağlup etme başarısı gösteren Yükseliş şampiyonluk ipini göğüsledi.
Yükseliş takımında Sami Jacob kaydettiği 7 golle galibiyette önemli rol oynarken Yusuf Can Sert de 6 golle galibiyetin mimarlarından oldu.

ÖZEL ÖDÜLLERDE DE UKÜ ÖN PLANDA

Gençler Ligi’nde erkekler ve kadınlar finallerinin tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Bu ödüllerin yanı sıra birçok özel ödül de sporculara verildi.
Genç Kadınlar Ligi’nin en centilmen takımı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) oldu. Gol kraliçesi ünvanı üç UKÜ sporcusuna gitti. Büşra Çete, Melisa Özer ve Ayşe Şahin kaydettikleri 57’şer golle bu ünvanı paylaştılar. En iyi kaleci Şahlan Spor Kulübü’nden Merve Haliloğlu olurken, en iyi sol kanat oyuncusu UKÜ’den Ayşe Şahin, en iyi sol oyun kurucu YDÜ’den Hasret Özbek oldu. UKÜ’den Rabia Betül Çamlı en iyi orta oyun kurucu ödülünü alırken, en iyi sağ oyun kurucu UKÜ’den Büşra Çete, en iyi sağ kanat oyun kurucu UKÜ’den Raife Öztürk ve en iyi pivot yine UKÜ’den Melisa Özer seçildi.

ERKEKLER LİGİ’NİN EN İYİLERİ

Erkekler Ligi’nin en centilmen takımı YDÜ olarak seçildi. Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) sporcusu Cafer Karamansoylu kaydettiği 85 golle gol kralı oldu. En iyi Yükseliş Spor Kulübü’nden Mehmet Karlıtaş, en iyi sol kanat oyuncusu yine Yükseliş’ten Süleyman İzzigil seçildi. En iyi sol oyun kurucu ödülünün UKÜ’den Ahmet El Khateeb’e gittiği ödüllerde Yükseliş Spor Kulübü’nden Berkem Nurdal, Oğuz Alp İnan ve Görkem Nurdal en iyi orta oyun kurucu, en iyi sağ oyun kurucu ve en iyi sağ kanat oyun kurucu ödülerini aldılar. MGA’dan Ahmet Beyaz en iyi pivot ödülünün sahibi oldu.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 200. Sayısı

Adres Kıbrıs 200. Sayısı