1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonlar Levent ve Girne Amerikan
Şampiyonlar Levent ve Girne Amerikan

Şampiyonlar Levent ve Girne Amerikan

Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası dün oynanan final ve üçüncülük maçları ile tamamlandı

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi tarafından organize edilen Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası’nda final ve üçüncülük maçları dün Atatürk Spor Salonu ve Necati Taşkın Spor Salonu’nda oynandı. Oynanan karşılaşmalar sonunda kızlarda Levent Koleji, erkeklerde Girne Amerikan Koleji şampiyonluğa ulaştı. Levent Koleji elde ettiği bu başarı ile 10 yıl arka arkaya şampiyon olma başarısı göserdi.

Levent’ten 10 yıl üst üste şampiyonluk
Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası’nda final maçları Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Günün ilk final maçı Levent Koleji ile Yakın Doğu Koleji arasında oynandı. Maçı rahat 31 sayı farkla 60-29’luk skorla kazanan Levent Koleji şampiyonluğunu ilan etti. Levent Koleji ayrıca kırılması zor bir rekora daha imza attı. Bu şampiyonlukla Levent Koleji 10 yıl üst üste şampiyon olmayı başardı.

Çekişmeli final Girne Amerikan’ın
Kızlar finalinin ardından erkekler finalinde Anafartalar Lisesi ile Girne Amerikan Koleji karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın son bölümlerine Anafartalar Lisesi sayı farkı ile önde girmesine rağmen son dakikada Girne Amerikan Koleji’nin kaydettiği 3 sayı ile maç uzatma periyoduna gitti. Uzatmada rakibine 67-64 üstünlük kuran Girne Amerikan Koleji şampiyon oldu.

Üçüncüler TMK ve YDK
Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalde mağlup olan ekipler üçüncülük maçlarını Necati Taşkın Spor Salonu’nda oynadılar. Günün ilk üçüncülük maçında Girne Amerikan Koleji ile Türk Maarif Koleji kız takımları karşılaştı. Rakibini 44-17 mağlup eden Türk Maarif Koleji şampiyonayı üçüncü tamamladı. Bu karşılaşmanın ardından erkeklerde Yakın Doğu Koleji ile Doğu Akdeniz Doğa Koleji karşılaştı. Salonadn 53-37’lik galibiyetle ayrılan Yakın Doğu Koleji üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen seremonide verildi.

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur