Şampiyonada final zamanı

Şampiyonada final zamanı

Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği’nin organize ettiği 2017 KKORD Off Road Şampiyonası’nın beşinci ve son yarışı, “Jeep Renegade Off Road Yarışı”, pazar günü yapılıyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği’nin (KKORD) organize ettiği 2017 KKORD Off Road Şampiyonası’nın final yarışı, pazar günü Haspolat’ta bulunan Kombos Park’ta yapılıyor. “BU YOLUN ÇIKIŞI VAR” sloganı ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Spor Dairesi’nin katkılarıyla organize edilen Off Road Şampionası’nda final yarışı, Kombos Otomotiv’in ana sponsorluğunda yapılacak. Basın toplantısında organizatör dernek, KKORD Başkanı Hakan Kofalı, sportif direktör kulüp, KKOK Başkanı Zeki Topcu, Ana sponsor Kombos Otomotiv yetkilisi Serkan Gür, şampiyona destekçisi Başbakanlık Uyuşturucu ile mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve KKORD Yönetim Kurulu üyesi Argun Çağıl hazır bulundu.

 

19 ekip yarışacak

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) sportif direktörlüğünde organize edilen yarışın kayıt işlemleri tamamlandı. Araçların motor hacimlerine göre dört kategori üzerinden gerçekleşecek yarışta 19 ekip mücadele edecek. S1 kategorisinde 4, S2 kategorisinde 6, S3 kategorisinde 5 ve en yüksek hacime sahip araçların olduğu S4 kategorisinde 4 ekip birinci olmak için yarışacak.

 

Şampiyonlar belirlenecek

Beş yarıştan oluşan 2017 KKORD Off Road Şampiyonası’nın final yarışı, “Jeep Renegade Off Road Yarışı”nda, şampiyonlar da belirlenecek. Birincinin 20 puan alacağı yarışın genel klasmanında 5 pilotun 20 puan içinde yer alması çekişmenin dozunu işaret ediyor. Lider Mustafa Şah-Halil Şah’ın puanı 68, ikinci Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisinin 65, Görkem Eren’in 64, Spyros Spyrou-Filipos Filipou’nun 50.5 ve Adamos Demetriou’nun 48.

 

Yarış, Pazar sabahı 10.00’da başlayacak
Yarış, Pazar günü saat 10.00’da Haspolat’ta bulunan Kombos Park’ta bu sezon uygulanmaya başlayan ralli sprint formatıyla yapılacak. Haspolat çemberini Gazimağusa istikametine doğru devam ederken yaklaşık 1.5 kilometre sonra solda bulunan alanda hazırlanan parkurda yapılacak yarış iki kısım üzerinden yapılacak. Format değişikliği ile daha akıcı hale gelen yarışın ödül töreninin Kombos Park’ta saat 13.30’da yapılması planlanıyor. Yarış; Güven Sigorta, Bigibox Enerji FM ve Pekur Limited’in de katkılarıyla hayata geçirilecek.

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.