1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şampiyon ünvanını korudu
Şampiyon ünvanını korudu

Şampiyon ünvanını korudu

Şampiyon ünvanını korudu

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 2014 – 2015 sezonunun şampiyonu geçtiğimiz hafta oynanan 23’üncü hafta karşılaşmaları sonunda belli oldu. Geçtiğimiz sezon 30 yıl aradan sonra Süper Lig şampiyonu olmayı başaran Yenicami, aynı başarıyı bu yıl da tekrarladı. Ligde en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı’nın Girne’de Doğan Türk Birliği ile golsüz berabere kalmasının ardından kendi evinde Mağusa Türk Gücü’nü 3-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran Yenicami, ligin tamamlanmasına 3 maç kala şampiyonluğunu ilan etti.

TOPLAMDA 7’NCİ ŞAMPİYONLUK

Yenicami elde ettiği bu başarı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1955 yılından bu yana toplamda 7’nci şampiyonluğunu kazanmış oldu. Siyah beyazlılar ilk şampiyonluğunu kazandığı 1970-71 sezonundan sonra 1972-73, 1973-74, 1975-76,1983-84, 2013-14 sezonları ve bu sezonu şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi. En son 41 yıl önce iki yıl üst üste şampiyonluk başarısı elde eden Yenicami, yıllar sonra yine 2 yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.

BAŞARI MEMNUN ETTİ

Yenicami’de bir süre önce başkanlık görevine getirilen Enver Kahveciler, kazanılan Mağusa Türk Gücü karşılaşmasının ardından elde edilen başarıdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik etti. Kahveciler yaptığı açıklamada “Hak ettiğimiz çalışmanın eseri olan şampiyonluğu aldık” dedi. Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay sezon başından bu yana bu başarıyı beklediklerini dile getirirken “Bugün elde ettiğimiz sonuç, ortaya koyduğumuz mücadelenin taçlandırılmasıydı. Tüm camiaya hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. Takım kaptanlarından Serkan Önet yaptığı açıklamada “Bir yılın sonunda gayretler ve emekler sonunda böyle güzel bir şampiyonluğu yaşamak bizleri memnun etti” dedi.

ALTAY’DAN YENİ BİR REKOR

Yenicami’nin şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Teknik Direktör Turan Altay yeni bir rekora daha imza attı. Daha önce ülke futbolunun en üst liginde 4 kez teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör olan Altay, bu sayıyı 5’e yükseltti. Altay daha önce 2006 – 07 sezonunda Çetinkaya ile şampiyonluk yaşamış, sonra yine aynı takımda göreve geldiği 2011 – 12 ve 2012 – 13 sezonlarının yanı sıra geçtiğimiz sezon ve bu sezon Yenicami ile şampiyonluk sevinci yaşama başarısı gösterdi. Şampiyonluk kupasını henüz almayan siyah beyazlılar önümüzdeki hafta oynayacakları Mormenekşe maçının ardından kupasını alacak ve şölen şeklinde yapılacak organizasyonla bu başarısını kutlayacak.

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 206. Sayısı

Adres Kıbrıs 206. Sayısı