1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyon Boğaz’da belirlenecek
Şampiyon Boğaz’da belirlenecek

Şampiyon Boğaz’da belirlenecek

Kuzey Kıbrıs Off-Road Derneği (KKORD) yılın 5’inci ve son yarışını Pazar günü Boğaz’da gerçekleştirecek

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Off-Road Derneği (KKORD) yılın 5’inci ve son yarışını Pazar günü Boğaz’da gerçekleştirecek. Diğer yarışlardan farklı olarak 2 kat sayı üzerinden puan verecek yarış sonunda sezonun şampiyonu belirlenecek. 2000 cc altı ve üstü olmak üzere iki kategoride yapılacak olan yarışa toplamada 26 araç kayıt yaptırdı. Saat 09.00’da başlayacak ve 1 kilometreye yakın bir parkurda gerçekleşecek yarışa Arpalıklı Ltd ana sponsor olarak destek verdi. Yarışmacılar bu parkurda 2 ayakta yer alacaklar ve her ayak 2 kez geçilecek. Boğaz Yarışı ile ilgili olarak KKORD dün bir basın toplantısı düzenleyerek organizasyon hakkında bilgi verdi.

Baştaş: “Sezonun şampiyonu belli olacak”
Arpalıklı Ltd. Boğaz Yarışı ile ilgili basın toplantısı dün Lefkoşa Eziç Restorant’ta gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü KKORD Kurucu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Ahmet Baştaş aldı. Baştaş yılın 5’inci ve son yarışının Boğaz’da gerçekleşeceğini, bu yarışın diğerlerinden farklı olduğunu dile getirdi. Daha önceki yarışlarda 0,5 ve 1 katsayı üzerinden puan verildiğini ancak Boğaz Yarışı’nda bu katsayının 2 olarak belirlendiğini, sezonun şampiyonunun bu yarışta belli olacağını aktardı.

Kurtbaş: “Kazasız bir yarış olsun”
Baştaş’ın ardından sözü KKORD Başkanı Mehmet Kurtbaş aldı. Kurtbaş sözlerine iki kat sayı üzerinen puan verecek sezonun 5’inci ve son yarışına destek veren sponsorlara teşekkür ederek başladı. Kurtbaş sıkıntıların olduğu bir dönemde sponsor olarak destek vermenin önemine değinirken tüm hazırlıkların tamamlandığını, organizasyonda yer alacak yarışmacılara kazasız bir yarışma dilediğini belirtti.

Gürcan: “Güzel bir etap hazırlandı”
Kurtbaş’ın ardından KKORD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Gürcan organizasyon hakkında bilgi verdi. Gürcan yarışın 2000 cc üstü ve altı olmak üzere iki kategoride yapılacağını ve Boğaz’da bulunan Arpalıklı Ltd. tesislerinde gerçekleştirileceğini kaydetti. 2000 cc altında 12, üstünde ise 14 aracın organizasyona kayıt yaptırdığını belirten Gürcan izlenme bakımından çok güzel bir etabın hazırlandığını sözlerine ekledi.

Bundak: “Önümüzdeki yıl Mağusa’da yapmak istiyoruz”
Basın toplantısında konuşan KKORD Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bundak, bu yarış ile sezonu sonlandıracaklarını aktardı. Ocak ayından bu yana farklı bölgelerde 4 yarış organize ettiklerini, bundaki amaçların o bölgeye Off-Road heyecanını taşımak olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıl bir yarışı Mağusa’ya taşımak istediklerini söyleyen Bundak, puanları yakın yarışmacıların bu yarışta mücadelesinin artacağını ve şampiyonun belireceğini sözlerine ekledi.

Kofalı: “Klasikler gibi muafiyet istiyoruz”
KKORD Asbaşkanı Hakan Kofalı yaptığı konuşmada 2008 yılında kurulan derneğin önce gezi faaliyetleri yaptığını, daha sonra yarışma isteğinin oluşması üzerine organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Yapılan yarışmalarla katılımcıların profesyonel araçlarla organizasyonlara katıldıklarını, kendilerinin klasik araçlarda olduğu gibi araç getirme konusunda bir takım muafiyetlerinin olmasını talep ettiklerini kaydetti. Bu konuda bir girişim yaptıklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını söyleyen Kofalı, at gücü yüksek araçların maliyetinin çok olduğunu, bunun da sporculara büyük sıkıntı yarattığını sözlerine ekledi.
 

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur