SALON VAR, TAKIM YOK!

SALON VAR, TAKIM YOK!

Güzelyurt’ta yer alan Spor Salonu, bölgede salon sporlarına pek önem verilmediğinden dolayı çok kullanılmıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

 

SON RESMİ MAÇ 1 YIL ÖNCE… Edinilen bilgilere göre Güzelyurt Spor Salonu’nda 5 Ekim 2016’da Hentbol Federasyonu’nun düzenlediği Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkekler Süper Kupa karşılaşmaları oynandı.

Kıbcak: “Takım bulunmasa da, salonun ışıkları devamlı halde yanıyor diyebiliriz. Okulun açık olduğu dönemlerde okul sporları burada oluyor. Bazı takımlar burada antrenmanlarını yapıyor”

Kıbcak: “Geçmişte burada çok güzel ve heyecanlı maçlar oynandı. Her branştan da maçların oynandığını hatırlıyorum. Federasyonlar, önemli maçlarını bu salona verirdi. Karşılaşmalarda gayet coşkulu, maçlar oynanıyordu”

Güzelyurt Spor Kompleksi içerisinde yer alan Spor Salonu’nun tam 19 yıl önce bugün açılışı yapılmıştı. 19 yıldır kullanımda olan salon, bölgede salon sporlarıyla uğraşan takımların olmamasından dolayı pek kullanılmıyor.

 

Son resmi maç 1 yıl önce

Edinilen bilgilere göre Güzelyurt Spor Salonu’nda son resmi maç 2016 yılında yapıldı. 5 Ekim 2016’da Hentbol Federasyonu’nun düzenlediği Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkekler Süper Kupa karşılaşmaları oynanmıştı. O tarihten bu yana okul sporları maçları ve bazı takımların antrenmanları dışında salonun ışıkları yanmadı.

 

Spor kulüplerinin sadece birkaç tanesi salon sporlarıyla uğraşıyor

Güzelyurt Bölgesi’nde birçok spor kulübü bulunmasına rağmen, hiçbir kulübün de salon sporlarıyla uğraşmaması da dikkat çekiyor. Bölgede 10 tane spor kulübü bunuyor. Bunların sadece birkaç tanesi salon sporlarında aktif olarak görev yapıyor. Güzelyurt Bölgesi’nde yer alan spor kulüplerinin listesi şu şekilde,

Binatlı Yılmaz Spor Kulübü

Yalova Spor Kulübü

Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü

Zümrütköy Spor Kulübü

Akçay Spor Kulübü

Bostancı Bağcıl Spor Kulübü

Aydınköy Spor Kulübü

Kalkanlı Spor Kulübü

Serhatköy Spor Kulübü

Gayretköy Gazi Spor Kulübü

 

Kıbcak: “Salonun ışıkları devamlı halde yanıyor”

Spor Dairesi Güzelyurt Bölge Amiri Süleyman Kıbçak Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklamalar yaptı. Kıbcak, “Bölgede şu anda federasyonlara bağlı olan takım maalesef bulunmuyor. Ancak, salonun ışıkları devamlı halde yanıyor diyebiliriz. Okulun açık olduğu dönemlerde okul sporları burada oluyor. Bazı takımlar burada antrenmanlarını yapıyor” dedi.

 

“Salonumuz ülke standartlarına göre bakımlıdır”

Süleyman Kıbcak; “Ülkemiz standartlarına göre bazı salonlar oldukça iyi durumdadır. Bizim bölgemizdeki spor salonu da bunların bir tanesidir. Salon oldukça bakımlıdır. Ancak, maçların oynanmasını da talep ediyoruz. Salon sporlarıyla ilgili çalışmalar yapmalı, bu salonu biz bölge halkı olmak üzere daha aktif bir kullanıma açmalıyız” dedi.

 

“Eskiden çok güzel maçlar oynanıyordu”

Süleyman Kıbcak, salonda geçmiş yıllarda çok heyecanlı ve coşkulu maçlar oynandığını söyledi. Kıbcak; “Geçmişte burada çok güzel ve heyecanlı maçlar oynandı. Her branştan da maçların oynandığını hatırlıyorum. Federasyonlar, önemli maçlarını bu salona verirdi. Karşılaşmalarda gayet coşkulu, maçlar oynanıyordu” şeklinde konuştu.

 

19 yıl önce bugün…

Güzelyurt’ta yer alan Spor Salonu 19 yıl önce bugün resmi olarak açılmıştı. 1 Eylül 1998 günü yapılan büyük açılış oldukça kalabalık olmuştu. O gün Voleybol’da bir de gösteri maçı yapılmıştı. LAÜ ile Vakıflar arasında oynanan maçı, LAÜ 2-1 kazanmıştı.


foto-alti-1.jpg
5 Ekim 2016’da oynanan Hentbol Yıldız Erkekler Süper Kupa maçından sonra çekilen bir fotoğraf…

2-007.jpg
2 Eylül 1998’e ait bir gazetenin sayfası… Salonun hemen giriş kısmında çerçeve içerisinde muhafaza ediliyor..

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.