1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Salon futbolunda uluslararası açılım
Salon futbolunda uluslararası açılım

Salon futbolunda uluslararası açılım

KTFF, Dünya Futsal Birliği ile Avrupa Futsal Federasyonu’na üye olduğunu duyurdu

A+A-

DÜNYA VE AVRUPA ÜYELİĞİ... Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu son günlerde gerçekleştirdiği girişimler sonucunda salon futbolunda (Futsal) uluslararası açılım başarısı gösterdi. KTFF, Dünya Futsal Birliği (AMF) ile Avrupa Futsal Federasyonu’na (FEF) üye olduğunu duyurdu

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), salon futbolunda önemli bir adım attı. Bir süredir KTFF tarafından sürdürülen girişimler sonuç verdi ve federasyon Dünya Futsal Birliği (AMF) ile Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) üyesi olduğunu açıkladı. KTFF’nin üyelik başvurusunun 11 Mayıs 2018 tarihinde Uruguay’da yapılan Genel Kurul’da onaylandığı belirtildi.

İlk adım okullar ve kulüpleşme

KTFF 1. Başkan Vekili Orçun Kamalı imzası ile yapılan açıklamada ilk adımın okullarda yer alan futsal takımlarının kulüpleşmesi çalışmalarına başlanması ve uluslararası organizasyonlara katılımın sağlanması olduğu belirtildi. Açıklamada ülkemize uygulanan izolasyonların bu üyelikle birlikte bir nebze kaldırmayı başardıkları belirtildi.

Üyelik başvurusu 11 Mayıs’ta Uruguay’da onaylandı

KTFF’den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde, KTFF tarafından sürdürülen girişimler sonucunda Federasyonumuz, Dünya Futsal Birliği (AMF) ile Avrupa Futsal Federasyonu (FEF)'e yaptığı üyelik başvurusu 11 Mayıs 2018 tarihinde Uruguay'da yapılan Genel Kurul'da onaylanmıştır.

Dünya Futsal Birliği (AMF) 1971 yılında Brezilya'da kurulmuş, halihazırda 6 kıtanın bağlı olduğu konfederasyonların çatı birliğidir.

Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) 1988 yılında kurulmuş ve aktif 22 üyesi mevcuttur. Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) direk olarak Dünya Futsal Birliği'ne üye olan bir federasyondur.”

“Gençliğimizin geleceği için görevimize devam edeceğiz”

“KTFF olarak ülkemizde, özellikle okullarımızda yer alan futsal takımlarımızın kulüpleşmesi çalışmalarına başlanacak, yapılacak uluslararası organizasyonlara katılım sağlanacaktır. Ülkemize uygulanan izolasyonların, bu üyelikle birlikte bir nebze, kaldırmayı başardığımızı ve her şeyin gençliğimizin geleceği uğraşı içerisinde görevimize devam edeceğimizi spor kamu oyuna saygıyla duyururuz.”

 

 

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
Etiketler :