1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Saldırı toplumsal onurumuzadır”
“Saldırı toplumsal onurumuzadır”

“Saldırı toplumsal onurumuzadır”

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, bir basın açıklaması yaparak CTP Milletvekili Derya’ya yapılan saldırıyı kınadı

A+A-

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, bir basın açıklaması yaparak CTP Milletvekili Derya’ya yapılan saldırıyı kınadı, saldırının Kıbrıstürk toplumunun toplumsal onuruna yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekti. Açıklama şöyle: “CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın, Kıbrıs’ta, statükonun yaratıp şekillendirdiği bir tabuyu yıkarak, Meclis’te yaptığı Kıbrıs gerçeklerine değinen konuşmasını, Birleşik Krallık’ta yaşayan ilerici, demokrat, Kıbrıslıtürk barışseverler adına, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği olarak yürekten selamlıyoruz.

Sözkonusu Meclis Kürsü konuşması ardından, gerek, Kıbrıs’a İthal  kafatascı, faşist çevreler, gerekse Kıbrıs’ın kuzeyindeki egemenlerin yerli işbirlikçileri ve teşkilat dönemi kalıntıları tarafından  Doğuş Derya’ya yöneltilen insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Bu çevrelerin esas rahatsızlığının, saldırganlığa dönüşmüş paniğin nedeni, Doğuş Derya’nın, Kıbrıs hakikatlerinin önemli bir parçasını Meclis Kürsüsünden ifade etmiş olmasıdır. Derya’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde, Ankara’nın Sömürgeci siyasetleri doğrultusunda, Toplumumuza çizilen mizanseni, rolü, ezberi, Meclis’te bozmuş olmasıdır bu çevreleri çıldırma noktasına getiren. Kıbrıs’ta toplumlararası düşmanlığı körükleyerek, Anayurdumuzu sonsuza kadar bölünmüş tutmak isteyen güçlerin temsilcileri, Doğuş Derya’nın, Kıbrıslıtürkler ve Kıbrıslırumlar arasında, ayni Anayurdun insanları olarak empati yapabilmeyi kolaylaştırıcı adım atmasını, bizlere çizdikleri ‘’ifade özgürlüğü sınırının’’ demokrasi sınırının aşılması olarak görmüşlerdir.  Durum bu olunca da, Doğuş Derya, onlar için terbiye edilmesi gereken olmuştur”

“Yeni Doğuş’lar…”
“Doğuş Derya’nın, kadınlığına, kişilik haklarına saldırılmış, bırakınız bir milletvekili olarak kürsü özgürlüğünü, en temel insan hakları, bir vatandaşlık hakkı olarak ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmış, en alçakça bir biçimde sindirilmeye çalışılmıştır. Halen süren saldırının ağırlığına karşın, içte ve dışta yaşayan Kıbrıslıtürkler, Derya’ya büyük destek vererek, dayanışmalarını açıklayarak, Derya ile birlikte, kendi toplumsal onurlarına sahip çıkarak, yapılan saldırıları etkisizleştirmeye çalışmaktadırlar.
Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, ortaya çıkan bu büyük dayanışmayı, farklı görüşlerin, örgütlerin, hatta bireylerin Doğuş Derya’ya yapılan saldırıların göğüslenmesi amacıyla buluşmasını, sinip kalmış olanlarımızı bile konuşmak zorunda bırakacak  büyük bir irade beyanı oluşmasını Kibris’ta geleceğe yönelik, büyük bir heyecan ve memnuniyetle karşılamıştır. Ortaya çıkan birliktelik, Kıbrıslılar için, birleşik Kıbrıs yolunda, toplumsal varolus için, barış için, insan hakları için, ana yurdumuzun ve halkımızın özgürlüğü için, Ada’da Kıbrıslıtürklerle Kıbrıslırumların ortak vatan mücadelesi için ihtiyaç duyulan yeni bir umut kaynağına ebelik yapabilir. Kıbrıs’ta, güzel günlere, daha mutlu bir yaşama,  yeni umutları ileriye taşıyacak, yeni Doğuş’larla ulaşılacaktır.”

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur