1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Saldırı protesto edildi
Saldırı protesto edildi

Saldırı protesto edildi

İtalya'da dün Milano Adliyesi'nde düzenlenen ve üç kişinin hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırı protesto edildi.

A+A-

İtalya Hakimler Birliği (ANM) üyesi hakimler, Milano Adliyesi'nde görevli savcılar, saldırıda ölenlerin yakınları ve avukatlardan oluşan kalabalık bir grup, saldırıyı protesto etmek için Adliye binası önünde toplandı.

Grup, alkışlarla saldırıyı protesto etti.
Adliye'de çalışanlar da saldırının düzenlendiği 11.00-11.30'da görülmekte olan davalar dahil tüm işlemlere ara vererek hayatını kaybeden yargıç Fernando Ciampi, avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ve Giorgio Erba için saygı duruşunda bulundu.

ANM Başkanı Rodolfo Sabelli, bir radyo kanalına verdiği demeçte, yargıçlar üzerinde büyük bir baskı olduğunu belirterek "Bu baskı karşısında yalnız ve savunmasız bırakılıyoruz" dedi.
Öte yandan, dünkü saldırının ardından Milano Adliyesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Adliye binasına gelenlerin sıkı aramadan geçirildiği belirtildi.

SALDIRI MANŞETLERDE
Milano Adliyesi'ndeki silahlı saldırı, İtalyan basının bir numaralı gündem maddesi oldu.
La Repubblica, saldırıyı "Mahkemede kanlı gün" başlığıyla manşetten verirken Corriere della Sera "Adliyede ölüm", Il Fatto Quotidiano gazetesi "Azami emniyetsizlik", Il Giornale gazetesi "Savunmasız. Milano Katliamı", Il Messaggero "Mahkemede intikam için katliam" ve Libero gazetesi de "Vahşi Batı İtalya" başlığını kullandı.
Basında çıkan haberlerde özellikle 57 yaşındaki zanlı Claudio Giardiello'nun 7.65 kalibrelik silahıyla adliye binasına nasıl girebildiği sorgulandı.

Giardiello'nun, hakim, savcı ve avukatların kullandığı kapıdan, sahte bir avukat kimliği göstererek girdiği sanılıyor.

Milano'nun gelecek ay EXPO 2015 Fuarı'na ev sahipliği yapacağı anımsatılan haberlerde büyük önem taşıyan uluslararası bir etkinlik öncesi kentte güvenliğin alarm verdiğine işaret edildi.
Muhalefet partileri de Matteo Renzi liderliğindeki hükümeti adliyede güvenliği sağlayamamakla eleştirdi.

Bir iflas davasında yargılanan Giardiello, duruşma sırasında eski avukatı Appiani, eski ortağı Erba ve hakim Ciampi'yi vururak öldürmüştü. Saldırının ardından motoruyla kaçan Giardello, Milano'ya 25 kilometre uzaklıktaki Vimercate'de yakalanmıştı. Giardiello'nun kendisini yakalayan polislere "Hayatımı mahvedenlerden intikam almak istedim" dediği belirtilmişti. Giardiello'nun sorgulanmasına pazartesi günü başlanacak.

TAK

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur