1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Salamis Kamping tesisine yasal işlem
Salamis Kamping tesisine yasal işlem

Salamis Kamping tesisine yasal işlem

Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı, Salamis Kamping tesisi ile ilgili yasal işlem başlattığını duyurdu.

A+A-

Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı, Salamis Kamping tesisini amacına uygun hale getirmek ve yasal olmayan tüm uygulamaları ortadan kaldırarak, yasal mevzuata uydurmak amacıyla yasal işlem başlattığını duyurdu. 
Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı, Kolimbos ormanında bulunan Salamis Kamping Alanı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 
1991 yılında Yeniboğaziçi Belediyesi ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan tesisin taşınabilir karavan kamp tesisi olduğu, 2006 yılı Nisan ayında belediyeden alınan tesisin, karavan kamp alanı içerisinde kalanların kurduğu KAMP – DER isimli derneğe çalıştırılması için verildiği kaydedildi. 
Açıklamada, geçen yaklaşık 15 yıla yakın sürede bazı karavancıların yasalara uygun bir şekilde davranmaya çalışsa da genelde taşınabilir karavan kamp alanının ortadan kalktığı, yerine gelişi güzel çarpık yapılaşmaların her geçen gün arttığı gecekonduyu andıran bir görüntünün yaratıldığı, çevrenin ve doğal yapının yok edildiğinin görüldüğü ifade edildi. 
Sürekli yerleşimin her geçen gün arttığı alanda yasal olan hiçbir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, hukuki geçerliliği olmayan 10 yıllık çalıştırma protokolünün 18 Şubat 2019 tarihinde sona erdiği, Kamp – Der yönetiminin sözleşmesiz olarak alanı 1 buçuk yıldan fazla bir süredir çalıştırmaya devam ettiği kaydedildi. 
Derneğin, başta belediye olmak üzere birçok bakanlığın görevlerini yetkisizce, gayrı yasal bir şekilde kullandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
“Kolimbos Ormanı ve çevresi 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmişti. Ancak Salamis kamp alanı hızlı bir şekilde betonlaşıp imarlaşmaya devam ediyor. Oysa kamp alanının önünde eşdeğerli mülkleri olan vatandaşlar bu bölgede imar yasağı olduğu için inşaat yapamıyor.
Bütçelerine göre yazlık evlere dönüşen, derme çatma yapılan baraka evlere dönen bu alanda 263 kaçak yapı kirli ve atık sularını kuma vererek önce kendilerinin sonrada burada yaşayan halkın sağlığını tehlikeye atıyor. Bu insanlara bu tavizi veren ise yıllardır Kamp – Der yönetimini elinde tutan bazı yöneticilerdir.
Usulsüz, kaçak ve izinsiz şekilde yapılan yapılaşmalar ve diğer yasal olmayan uygulamalar hakkında tüm ilgili bakanlıklarında yazılı ve resmi görüşleri olmasına rağmen 15 yıldır buraya müdahale edilmemesi devletimiz açısından düşündürücüdür.
Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan kamp alanı niteliği itibariyle kamu malı olup, kimsenin daimi tasarruf ve mülkiyetinde değildir. İstemleri doğrultusunda tüm vatandaşlarımıza hizmet vermesi gereken kamp alanı kaçak yapılaşmalar nedeniyle belli şahıslara menfaat sağlamaktadır. Buda anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu durum tarafımızdan kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir.
Sağlıksız çevre şartlarında oluşturulan, yasa dışı yerleşim yeri nedeniyle kamu düzenini bozmaktan sorumlu olan Kamp – Der in bu tavrı kabul edilebilir değildir. “
Yeniboğaziçi beldesinin doğal değerleriyle uluslararası bir kent olduğuna işaret edilen açıklamada, kampçılığın çevreyi yok ederek, doğal yapıya zarar vererek yapılamayacağı belirtildi. 

Açıklamada, “Belediye yetkililerimiz ve hukukçularımız iki yıldır Kamp - Der yönetimi ve hukukçuları ile iyi niyetli ve diyalog yoluyla çözmeye çalıştığı kamp alanı ile ilgili sorunların Kamp - Der yönetiminin birkaç yöneticisinin kişisel tavrı ve beklentileri nedeniyle aşılamaması ayrıca 2 yıldır belediye ile yapılan görüşme ve kamp alanının geleceği ile ilgili çalışmaların Kamp - Der üyelerine bilgilendirme yönünde aktarılmaması nedeniyle görüşmeler belediyemiz tarafından sonlandırılmıştır.” denildi.
Açıklamada, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin amacının Salamis Kamping tesisini amacına uygun hale getirmek ve yasal olmayan tüm uygulamaları ortadan kaldırarak yasal mevzuata uydurmak olduğu kaydedildi. 
Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı, yasaların verdiği yetki ve sorumlulukların bilinciyle hareket ederek konuyla ilgili diğer yetkili devler organlarıyla birlikte, belediye meclisinin aldığı kararlar doğrultusunda gerekli yasal işlemler başlattığını açıkladı. 


Kamp-Der mühürlenecek

Yeniboğaziçi Belediyesi Salamis Kamping Tesisi ile ilgili karar aldı. Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, YENİDÜZEN’e konuştu.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığı, Salamis Kamping tesisini amacına uygun hale getirmek ve yasal olmayan tüm uygulamaları ortadan kaldırarak, yasal mevzuata uydurmak amacıyla yasal işlem başlattı.

YENİDÜZEN’e konuşan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, tesisin ruhsatsız bir alan olduğunu 2006 yılından sonra yerleşik olarak kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Bir evi aratmayan bütçeye göre yapılan tatil tesisinin, gecekonduya çevrildiğini kaydeden Zurnacılar, “Tesiste yasalara uygun davranılmadığı için belediye buraya 15 yıldır hizmet vermiyor. İki yıl boyunca diyalog kurmaya çalıştık, saymakla bitmeyen yasa dışılığı ortadan kaldırmak için her türlü yola başvurduk” dedi. 

Zurnacılar: “Tüm görüşmeler sonlandırıldı”

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, “Belediye yetkililerimiz ve hukukçularımız iki yıldır Kamp - Der yönetimi ve hukukçuları ile görüşmeler belediyemiz tarafından sonlandırılmıştır. Tesise izinsiz giden su tankerlerinin girişleri durdurulmuştur, bölge bir iki gün içinde mühürlenecek” şeklinde konuştu.


'Su satışı için işletme izni gerekiyor'

Yeniboğaziçi Belediyesi, Salamis Kamping Tesisi’ne tankerle su satışına izin verilememesi konusunda açıklama yaparak, belediye sınırları içerisinde su satışı yapılabilmesi için belediyeden işletme izni alınması gerektiğini belirtti.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nden Salamis Kamping Tesisine verilen suyun kesildiği ve tankerle su dağıtımı yapan tankercilerin de kampa su vermelerinin engellendiği söylemleri üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada karavancılıktan sürekli yerleşime geçen tesiste belediye su şebekelerinin (hatlarının) bulunmadığı ve ana hatlardan da buraya herhangi bir bağlantının söz konusu olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, tesise tankerle su taşıyan tanker sahiplerinin ise belediye sınırları içerisinde su satışı yapabilmesi için belediyeden önceden işletme izni almaları gerektiği, dolayısıyla, işletme izni olmayan tankerlerin buraya su taşıması ve su satışı yapmasının yasal olmadığı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Salamis Kamping Tesisi içerisindeki mevcut belediyenin çekmesi gereken su hatlarını KAMP – DER’in çekerek oradaki halktan su saati takarak maktu ücret aldığını ve gayrı yasal bir şekilde su satışı yaptığını bu görevlerin ise yasa gereği belediyelerin görevi olduğu” kaydedildi.

Tesisin ruhsatsız ve kaçak olduğu, kamp alanı içerisinde Kamp – Der’in yaptığı faaliyetlerin yasal olmadığını bu nedenle gerekli olan yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

 

Foto arşiv

 

 

Bu haber toplam 5854 defa okunmuştur
İlgili Haberler