1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. SAKLI BAHÇE RESTORANT
SAKLI BAHÇE RESTORANT

SAKLI BAHÇE RESTORANT

SAKLI BAHÇE RESTORANT

A+A-

Zekai Altan


Mağusa genelde bir öğrenci kenti. Yaklaşık yirmi bin nüfuslu bir üniversite. Doğu Akdeniz Üniversitesi. Mağusa’ya ciddi bir ekonomik katkı sağlıyor. Eğlenceden konaklamaya ve  yeme içmeye kadar ekonomik getirisi çok. Mağusa’da yeme içmenin de mönüsü değişti. Daha çok take away servisi ve fast food oldukça gelişti. Bu tür marketlerde a la carte mönü sunan mekanlara ilgi fazla olmaz. Öğrenci bütçesine uygun mekanlar tercih edilir. Mağusa’nın mekan profili oldukça çok değişti. Karpaz yolundan Mağusa’ya girerken Çembere kadar sağlı sollu birçok mekan göze batar. Tümü de öğrenci profiline uygun mönüler sunan hatta öğrencinin yeme içmesi yanında eğlence olanakları da sunmaktadırlar. Tavla ve okey oyunları bir arada. Gün ve gece boyu demli çay servisleri ile. Mağusa’nın iç kesimlerinde özellikle surlar içindeki mekanlar daha çok restoran hizmeti veriyorlar. Genelde Kıbrıs mutfağı ağırlıklı. Bu restorantların sayısı pek o kadar çok değil. Olanlar da kalitelidir. Bu mekanların desteklenmesi çok önemlidir. Mağusa’nın tadı ve lezzetidirler. Rengidirler. Bunlardan biri de Saklı Bahçe By Musti Restoranttır.

MAĞUSA’DA FAVORİNİZ OLACAK BİR MEKAN


Mağusa surlar içerisinde İtfaiyenin karşısında. Saklı Bahçe restorantı bir süredir işitiyordum. Mönüsünden eğlencesine kadar. Bir türlü gidemedim. Ve geçen akşam ilk fırsatta eşim ile  birlikte gittik. Mağusa’da Belediye binası karşısında. Yani arka tarafında. Hemen ileride de itfaiye binası. Restoran yol üzerinde. Önünde ahşaptan bir tabelası ve iki masa. Ve paket servisi büfesi. İç mekan oldukça geniş ve kemerli. Hijyenik bir ortam. Masa ve sandalyeler ahşap. Dekorasyon da çok değil. Mekana uygun olarak düzenlendi.  Salonda televizyon da bulunmaktadır. Ve müzisyen platformu. Restorantın adını veren bahçe de arka tarafta. Hiç görünmüyor. Saklı. Adını burdan alıyor. Aile işletmesi. Özkan bey ve ailesi. Aile işletmelerini her zaman takdir ederim. Özkan bey daha önce Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde yani Metehan olarak bilinen bölgede. Bu mekanını yorumlamıştım. Oldukça başarılı bir işletmeci. Şimdi de Mağusa’da Saklı Bahçeyi işletiyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönüsü serpme meze. Merakla burada tatacağım lezzetleri beklemeye başladım. Bir duble rakı siparişi ile servisi bekledik. Mutfakta Özkan bey çok titiz bir biçimde ve hijyenik mutfak ta mezeleri hazırlar. Kısa bir süre sonra tepsi içerisinde meze servisi  başladı. İlk önce masaya servis edilen Kayseri pastırması. Ülkemizde but pastırması olarak da bilinmektedir. İyi bir içki mezesidir. Siyah zeytin ve geleneksel çakızdesimiz. Rus salatası. Turşu yoğurt. Beyin ızgara edilmiş. Çok hoşuma gitti. Hafif ve damak tadı. Meze olarak ideal. Humus ise çok taze olduğu belli. Cacık veya talatur olarak bilinen ayrı bir meze. Sarı peynir, enginar gaynanmış, Soğuk meze servisleri yapılırken diğer taraftan ara sıcak servisi devam etti. Bulgur köftesi, sigara böreği ve yengeç bacağı ve kuzu ciğeri. Kuzu ciğeri benim favorim. İki tabak yedim. Tam damak tadında. Eşim ciğeri sevmese de o da tattı. Kalamar ile devam eden servisi takiben garavolli gaynanmış yanında da zeytinyağılı, sirke ve sarmısak sosu ile. Ve belki de gecenin favorisi bullez püre. Badadez püresi gibi. Çok hafif ve lezziz. Ardından ana yemek servisi. Karışık ızgara. Pirzola, et ve tavuk şiş, köfte ve bıldırcın. Tüm etler çok taze. Özenle terbiye edilip ızgaralandığını söyleyebilirim. Bunu siz de tadınız. Ve final olarak da gırbaç tatlısı. Muz içerisinde bal ve betmez ve nor da kullanılır. Oldukça sert bir tatlı. Saklı Bahçe restorantın mönüsü set ve standart bir mönü. Ancak oldukça lezzetli. Kişi başına 40.00 TL. Mağusa’ya yakışan ve Mağusa’nın restorant ihtiyacına cevap verecek bir mekan. Buradaki mönü oldukça zengin ve uzun süreli bir mönü. Sohbet için ideal. Ayrıca yakında a la carte mönü servisi için de çalışmalar yapılmaktadır. Paket servisi de gün boyu yapılmakatdır. Özkan bey de oldukça başarılı. Saklı Bahçeyi ihmal etmeyin. Buraya gitmemek bir eksikliktir. Bu eksikliği giderin ve buradaki lezzetleri tadın. Her Cuma ve Cumartesi akşamları da gururumuz olan Dsoykanın canlı müzikli organizasyonları düzenlenmektedir. Canlı müzkli gecelerde de aynı fiyat uygulanır. Saklı Bahçe’ye mutlaka gidin. Öneririm. Buranın ortamını, konukseverliği ve lezetleri tadın. Hafta sonu da eğlenin.

MÖNÜ
SERPME MEZE+ANA YEMEK+FİNAL
KİŞİ BAŞINA 40.00 TL

Tel. 0533 859 88 00/0392 366 32 00
ADRES: 22 İLKER KARTEL CAD. (BELEDİYE BİNASI ARKASI) MAĞUSA
İÇ ALAN: 160 KİŞİ
DIŞ ALAN: 250 KİŞİ
SERVİS SAATLERİ:  19.00
KAPALI GÜNLER: PAZAR

Bu haber toplam 5255 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 186. Sayısı

Adres Kıbrıs 186. Sayısı