1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şaka değil 24 saat
Şaka değil 24 saat

Şaka değil 24 saat

Kyrenia Off Road Team’in heyecanlı, istekli ve yenilikci fikirleriyle ortaya çıkan bu yeni format, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün de ilgisini çekince bu fikri hayata geçirme planları yapılmıştı bir kaç ay önce.

A+A-

Çağın Özılgaz

Önce ortaya bir fikir atıldı ve üzerinde çalışılarak şekillendirildi. Adı 24 saat olacaktı fakat gerçekten 24 saat sürmeliydi. Sadece servis alanlarında ve yakıt ikmallerde durulacak, onun dışında devamlı GPS ile gidilmesi gereken kordinat aranacaktı. Gidilecek kordinatları önceden bilmemeleri gerekirdi, sırayla her gittikleri noktada bir sonraki noktayı öğrenmeliydiler.

Geçtiğimiz Cuma günü herşey hazırdı ve yarışmaya kayıt yaptıran 28 ekip ile organizasyon komitesi Girne Tayf Ltd.’de buluşup bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Herkes çok heyecanlıydı. Yarışa kayıt yaptırdılar, araçlarını hazırladılar fakat nerelerde yarışacaklarına dair hiç bir fikirleri yoktu o ana kadar.

Yarış 28 Mart 13:30’da Girne Tayf’dan başladı ve tam 24 saat sonra 40’ıncı kordinat noktası tekrar Girne Tayf Ltd. oldu. İskele bölgesi Çınarlı, Tirmen ve Serdarlı köy civarlarından geçilen ilk etap sonunda ekipler Caretta Beach’de bulunan servis alanına vardılar. Daha sonra Akdeniz köyü civarında geçen yarışta ekipler 500 kilometre civarında yol kat ettiler.

Yolunu bulamayan oldu, engelleri geçemeyen oldu, mekanik arıza yaşayan oldu fakat 21 ekip finişe ulaşmayı başardı. Ralli kategorisinde Jeep Wrangler ile Halim Kahveciler – Ramadan Uzun ikilisi birinci, Musa-Naim Ersoy ikilisi ikinci ve Serkan Bolçocuk-Murat Aşık ikilisi üçüncü olmayı başarırken, Raid kategorisinde Land Rover Defender ile Mert Damdelen-Birkan Karaderi ikilisi birinci, İsmail-Burhan Kırmızı ikilisi ikinci, Hilmi Çelebioğlu-Çağda Bilmez ikilisi üçüncü olmayı başardı.

Kısa Kısa..
• Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği 2015 sezonu ilk rallisini bu haftasonu gerçekleştiriyor. Cahit Necipoğlu Ltd. sponsorluğunda gerçekleşecek olan sezonun ilk rallisi 5 Nisan sabahı 10:00’da Cahit Necipoğlu Ltd’in Değirmenlik’te açılan yeni şubesi önünden start alacak.

• Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü, Sezonun ikinci klasik Otomobil Rallisi bu hafta sonu “3. Lefkoşa Klasik Otomobil Rallisi” adıyla yapılıyor. Girne kapısı önünden start alacak olan Rallinin start saati 10:00 olarak belirlendi.

• Geçtiğimiz hafta Formula 1’de sezonun ikinci yarışı yapıldı. Malezya’da yapılan yarışta Ferrari sürpriz yaparak Mercedes’leri yenmeyi başardı. sıralama turlarında Rosberg’i, yarışta da Hamilton2u yenen Vettel galibiyete ulaşmayı başardı.

• Geçtiğimiz hafta MotoGP’de 2015 sezonu start aldı. Katar’da yapılan sezonun ilk yarışını Yamaha’dan Valentino Rossi kazandı. Sezon öncesi testlerin hızlı takımı Ducati’den Dovizioso ve Iannone podyumu tamamlayan sürücüler oldu.

• Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği KKTC 2015 Ralli Şampiyonasının 5 Nisan Pazar günü yapılması planlanan ikinci yarışı ileriki bir tarihe ertelendi. Böylece sıradaki yarış 3 Mayıs tarihinde yapılacak.

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur