1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Sahte vekalet' davasında 2 kişi serbest bırakıldı
'Sahte vekalet' davasında 2 kişi serbest bırakıldı

'Sahte vekalet' davasında 2 kişi serbest bırakıldı

Kalkınma Bankası’ndan 5 milyon TL’yi sahte vekaletle aldıkları iddia edilen noter S.T ve zanlı C.U. aleyhinde suç tespit edilmediği için mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

A+A-

Minareliköy’de faaliyet gösteren Mavi Kalem Öğrenci Yurdu’nun direktörü olan ve şirketin hissedarı olan Fatma Bayar’ın adına sahte vekaletname düzenleyip, sahtekarlıkla yaklaşık 5 milyon TL temin etmekle suçlanan zanlı M.D., teminatla serbest bırakıldı. Olayla ilgili tutuklanan S.T. ve C.U. ise aleyhinde suç tespit edilmediği için mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet veren polis memuru Yücel Kuşcuoğlu, Mavi Kalem Öğrenci Yurdu’nun direktörü olan zanlı M.D.’nin şirketin hissedarı olan Fatma Bayar’ın adına sahte vekaletname düzenleyip, sahtekarlıkla 5 farklı tarihte toplam 4 milyon 888 bin 662 TL kredi temin etmekle methaldar olduğunu belirtti. Tahkikatın devam ettiğini ve el yazı örneklerinin incelendiğini ancak zanlının etki edemeyeceğini söyleyen Kuşcuoğlu, KKTC vatandaşı olan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması, KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 30 bin TL nakdi teminat yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
İlgili Haberler