1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SAHTE POLİS VE SAVCI YARGILANDI
SAHTE POLİS VE SAVCI YARGILANDI

SAHTE POLİS VE SAVCI YARGILANDI

2014 yılı Eylül ayında da KKTC’de faaliyete geçen “dolandırıcılık şebekesinin” üyeleri 1’er yıl hapis cezasına mahkum edildi

A+A-

Türkiye’de telefon yoluyla kişilerle temasa geçerek kişilerin kimlik bilgileri ve hesap bilgilerine ulaşmaya ve dolandırmaya çalışan ve 2014 yılı Eylül ayında da KKTC’de faaliyete geçen “dolandırıcılık şebekesinin” üyeleri Abdülkadir Coşkun, Aziz Demirkan ve Süleyman Demirkan yargılanmamak için yasa dışı yollardan KKTC dışına kaçarken, şebekenin diğer iki üyesi olan Abdülkadir Doğan ve Süleyman El Bedramih dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı. “Hile yoluyla sirkat” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Doğan ile Bedramih 1’er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Dolandırmak için gelmişlerdi…
Sanık Abdülkadir Doğan ile Süleyman El Bedramih, yargılanmadan yasa dışı yollardan KKTC dışına kaçan diğer suç ortakları ile birlikte 16 Eylül 2014 tarihinde Orhan ve Şöhret Topçay’ı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra isimlerinin kara para olayına karıştığını ve kara paradan dolayı bankada yüklü miktarda paralarının olduğunu bildiklerini söyleyerek, kendilerini kurtarmak için ziynet eşyası ve para istemişlerdi. Ayni gün Şöhret Topçay bankadan çektiği 2 bin Sterlin parayı, evinde bulunan 1700 TL, 130 Stg. ve muhtelif ebatlarda 18 bin 570 TL değerinde 20 parça altını poşetin içine koyarak evinin 200 metre ilerisinde yol kenarına bırakmış ve zanlı Abdülkadir Doğan gelerek konu poşeti almıştı.

Toroslu: “3 yıla kadar hapis cezası öngörülür…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanık Abdülkadir Doğan ile Süleyman El Bedramih’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanıkların mahkum oldukları davanın ceza yasamız içinde ciddi ve ağır suçlardan biri olduğunu belirten Toroslu, yasa koyucunun 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü söyledi. Bu tür suçların toplum nezninde ciddi rahatsızlık, tedirginlik ve huzursuzluğa yol açan suçlar arasında yer aldığının açık olduğunu belirten Toroslu, hırsızlık suçunun ciddi olmakla birlikte aynı zamanda yüz kızartıcı olarak nitelendirilen bir suç tipi olduğunu da söyledi.

“Etkin, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmeli…”
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sirkat suçu gibi toplumu tedirgin eden ve yaygınlaşan suçlara etkin, caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Böylesi ciddi, yaygın ve toplumda tedirginlik yaratan suçlarda kamu menfaatini ön planda tutarak sanıklara hapislik ceza verilmesi gerektiğini belirten Toroslu, sanıkları 1’er yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2863 defa okunmuştur