1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte paralarla alış veriş yaptılar
Sahte paralarla alış veriş yaptılar

Sahte paralarla alış veriş yaptılar

Mağusa’da şu ana kadar 2 alışveriş merkezinde sahte para ile alışveriş yaptıkları tespit edilen biri 16 yaşında olmak üzere 3 kişi tutuklandı

A+A-

Mağusa’da şu ana kadar 2 alışveriş merkezinde sahte para ile alışveriş yaptıkları tespit edilen biri 16 yaşında olmak üzere 3 kişi tutuklandı. “Sahte banknot tasarrufu”, “Sahte banknotu tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal ve kredi temini” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan C.A, 16 yaşındaki A.A ve A.A dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Birçok mekanda konu paraları harcadılar…

Meselenin tahkikat memuru Erman Sennaroğlu, zanlı C.A ile 16 yaşındaki zanlı A.A 22 Haziran tarihinde Mağusa’da Terminal bölgesinde faaliyet gösteren Lemar isimli alışveriş merkezine giderek alış veriş yaptıklarını söyledi. Zanlı C.A ile A.A’nın alışveriş yaptıktan sonra tasarruflarında bulundurdukları 2 adet 200 TL’lik sahte banknotları görevli kasiyere vererek tedavüle sürdüklerini belirten Sennaroğlu, zanlıların sahtekarlıkla kredi ve mal temin ettiklerini açıkladı. Sennaroğlu, yine zanlı C.A’ın 23 Haziran tarihinde Önder Alışveriş Merkezine gidip alış veriş yaptığını belirterek, tasarrufunda bulundurduğu 200 TL’lik sahte banknotu görevli kasiyere verip tedavüle sürdükten sonra para üstü olarak 191.50 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Sennaroğlu, mesele ile ilgili olarak polise gelen şikayet üzerine ayni gün Önder AVM isimli iş yerinin kamera kayıtlarının incelendiğini ifade ederek, zanlı C.A ile zanlı A.A’nın kamera kayıtlarından tespit edildiğini belirtti. Yine ayni gün olayla bağlantısı olduğuna inanılan zanlı A.A’nın da tespit edilerek tutuklandığını belirten Sennaroğlu, her 3 zanlının da beraber kaldığı evde yapılan aramada zanlı Ali Altunay’a ait defter içerisinde 3 adet 200 TL’lik, 1 adet de 100 TL’lik sahte banknot bulunduğunu açıkladı. Sennaroğlu, her 3 zanlının da mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadelerinde birçok mekana daha gidip bu paraları kullandıklarına dair beyanlarda bulunduklarını belirterek,  zanlıların ayrıca gönüllü ifadelerinde konu sahte banknotları Türkiye’de bozdurmuş oldukları dövize karşılık aldıklarını beyan ettiklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Sennaroğlu, her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar, zanlı C.A, A.A ve A.A’nın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verirken, 16 yaşındaki zanlının hücrelerde değil Mağusa Polis Müdürlüğü’nde uygun bir odada tutulmasına direktif verdi.

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur
Etiketler : ,