1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sahne Oytun Ersan Project’in
Sahne Oytun Ersan Project’in

Sahne Oytun Ersan Project’in

18. Uluslar arası Mağusa Kültür Sanat Festivali devam ediyor…

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde bu akşam saat 21:00’da sahneye çıkacak Oytun Ersan Project jazz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadrosuyla izleyenlere müzik ziyafeti sunacak.

Bu yıl 14-26 Ağustos tarihleri arasında yine festival dostuyla bulaşan Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde, Dünyaca Ünlü Müzisyenler, Oytun Ersan Project İle Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda olacak.

Oytun Ersan Project’te, elektrogitarda misafir sanatçı (featuring) sıfatıyla, Amerika’da çıkan albümüyle 5 farklı dalda Grammy adayı gösterilen ve ilk 30’a girmeyi başaran dünyaca ünlü müzisyen Okan Ersan sahne alacak. Davulda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren değerli müzisyen Yusuf Çerkez, perküsyonda ülkemizin değerli sanatçıları arasında yer alan Oytun Küskü, klavyede aramıza İstanbul’dan katılacak olan ve Jazz dünyasının tanınmış simaları arasında yer alan Çağrı Sertel, trompet’de ABD’den aramıza katılacak olan ünlü sanatçı ve Yamaha Artisti Prof. Rex Richardson, elektrogitarda ‘Nardis Genç Jazz’ gitarist yarışmasında ikinciliği ile müzik dünyasında adını duyurmayı başaran değerli müzisyenimiz Kadir Evre, saksafonda ise yine Jazz dünyasının tanınmış simalarından olan başarılı sanatçı Ivan Lavrentev ve ülkemizin değerli klarnet sanatçıları arasında yer alan başarılı müzisyen Mustafa Aksaç sahne alacak. Vokalli bestelere ise ülkemizin büyülü seslerinden ve ‘Gommalar Projesi’ ana vokalistlerinden Aytunç ve Simge Akdoğu performans sergileyecek. Konser sırasında Jazz Fusion, Ethnic Jazz ve Funk Jazz tarzında, Doğu ve Batı ezgilerinin harmanlaması ile oluşan özgün melodileriyle Oytun Ersan’a ait toplam 9 beste, 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali dinleyicilerinin beğenisine sunulacak.

Ağustos Salı akşamı ise Türkiye’nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da kapanış konserini sunacak.

Biletler mesai saatleri içinde Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden, mesai dışında ise yine belediyede danışmadan alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur