1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sahile ve denize dolgu
Sahile ve denize dolgu

Sahile ve denize dolgu

Kamuoyu gündeminden düşmeyen Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Gruba ait otel ile ilgili yeni gelişme…

A+A-

Ayşe GÜLER

‘İzinsiz kat’ tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait otel, şimdi de denize ve sahile dolgu yapmasıyla tartışma yaratıyor.

Bölge sakinleri, Kaya Grubun hem ÇED Raporu hem de Anayasa’ya aykırı bir şekilde dolgu yapmasıyla ilgili harekete geçti.

İş makineleriyle denize ve sahile dolgu yapılmasını görüntüleyen bölge sakinleri, topladıkları imzalarla birlikte Çevre Koruma Dairesi ve Girne Kaymakamlığı’na şikayette bulundu.

Konu, Girne Belediyesi’nin de gündemine geldi.  

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, imar bölümündeki ekiplerin dün öğle saatlerinde bölgede inceleme yaptığını,  dün ve hafta sonu herhangi bir işlem yapılmadığına dair bilgi aldıklarını söyledi.

Güngördü ayrıca, yapılan incelemede şirket yetkililerinin dolgu yapma izni bulunduğunu söylediğini, gerekli evrakları bugün belediyeye göndermeleri konusunda uyarı yaptıklarını da açıkladı.

Bölge sakinleri şikayetçi…

Bölge sakinleri konuyu önce Çevre Koruma Dairesi’ne sonrasında da Girne Kaymakamlığı’na şikayette bulundu.

YENİDÜZEN’e konuşan bölge sakinlerinden Mustafa Berktuğ, ÇED Raporu’na göre Kaya Grubun sahile ve denize dolgu yapamayacağını ancak şu anda bölgedeki işlemlerin sürdüğünü belirtti.

Berktuğ, geçtiğimiz hafta çektikleri fotoğraflar ve bölge sakinlerinden topladıkları imzalarla Çevre Koruma Dairesi ile Girne Kaymakamlığı’na şikayette bulunduklarını aktardı.

Yapılan işlemlerin hem Anayasa hem de ÇED Raporu’na aykırı olduğunu savunan Berktuğ, “Proje 4 defa değişikliğe uğradı. 190 kapasiteliydi, 552 yatak kapasitesine çıkarıldı. Butik otel için izin aldılar. Ama köy kurdular” şeklinde konuştu.

Güngördü: “Dolgu yapma iznimiz var dendi, evrakları istedik”

Belediye ekipleri, gelen şikayet üzerine bölgeye giderek inceleme yaptı.

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konunun gündemlerinde olduğunu, dün ekiplerin bölgeye inceleme yaptığını aktardı.

Güngördü, dün öğle saatlerinde herhangi bir çalışma yapılmadığını, hafta sonu da herhangi bir dolgu işlemi yapılmadığına dair belediyeye bilgi verildiğini söyledi.

“Belediyeye bağlı imar bölümü ekipleri dün inceleme yaptığı sırada  şirket yetkilileri ÇED Raporu’na göre dolgu izinlerinin olduğunu aktardı” diyen Güngördü, “Biz de bu izinlerin bugün belediyeye gönderilmesini, izinler gelene kadar da herhangi bir işlem yapılmaması konusunda uyarıda bulunduk” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3109 defa okunmuştur