1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Şahali: “Ortağınız araştırma istedi, siz bodoslama sonuçlandırdınız”
Şahali: “Ortağınız araştırma istedi, siz bodoslama sonuçlandırdınız”

Şahali: “Ortağınız araştırma istedi, siz bodoslama sonuçlandırdınız”

Güzelyurt Hastanesi İhalesi, bugünkü Meclis Birleşimi’nde de gündem oldu, zaman zaman sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Meltem SONAY

Güzelyurt Hastanesi İhalesi, bugünkü Meclis Birleşimi’nde de gündem oldu, zaman zaman sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Meclis’in dünkü birleşiminde, Başbakan Yardımcısı’nın önerisi ile konu ile ilgili araştırma komitesi açılması görüşülürken, Sağlık Bakanı’nın da dışarıda ihaleyi imzalama hazırlığı yapmasını eleştiren CTP Milletvekili Erkut Şahali, “Bu Meclis’in bu gibi garabetlerle harcayacak zamanı olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Şahali: “Bu Meclis’in bu gibi garabetlerle harcayacak zamanı olmamalıdır”

CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, dün Meclis Genel Kurulu’nda Güzelyurt Hastanesi İhalesi tartışılırken, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun salonda olmadığına işaret ederken, aynı anda bahsedilen ihalenin İMZA TÖRENİ’nin yapılacağı duyurusunun da gelemsini eleştirdi.

“Yasaya uygun olmadığını düşündüğünüz bir süreçle ilgili ortağınız araştırılmasına ilişkin burada önerisi de varken siz bodoslama sonuçlandırmaya gittiniz” diyen Şahali, “Bu Meclis’in bu gibi garabetlerle harcayacak zamanı olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Şahali’nin ifadeleri şöyle:

“Burada mesai harcanırken, dışarıda o mesai ile ilgili bir icraatın yapılmasını anlamak mümkün değildir. Güzelyurt'a Hastane yapılması için Meclis'in mutlak mutabakatı vardır ama her türlü kuşkuya rağmen bu hastanenin yapılması zorunluluğu yoktur.

Bu Araştırma Komitesi ile ilgili bir beklenti yoksa komite başlamadan bitsin, Meclis boşuna mesai harcamasın, kararı da yargı versin”.

Sucuoğlu: “Yaptığım her şeyin yasal tabanını arıyorum ve buluyorum”

Meclis Genel Kurulu dün Güzelyurt İhalesi’ni görüşürken sağlık nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, İhaleyi, süreci ve dünkü imzayı savundu.

Sucuoğlu “Yaptığım her şeyin yasal tabanını arıyorum ve buluyorum. Başsavcılık’tan gelen yazılarla hareket ediyorum. Dünkü İmza törenini Cuma günü basına da, yetkililere de bildirdik. İmzayı attık, hayırlı uğurlu olsun” dedi, imzaya kadar yaşanan süreci anlattı.

Araştırma Komitesi kurulmasını desteklediğini ifade eden Sucuoğlu, “Dedikodu dışında bir şey yok” dedi.

“Ara emirleri şunlar bunlar gibi şeylerle bu işin uzayacağını düşündük, dedik iptal edelim tekrar çıkalım” diyen Sucuoğlu, daha sonra mahkemenin uygun olduğu görüşünü verdiğini belirtti.

Tufan Erhürman: “Siz oyun oynuyorsunuz”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yerinden söz aldı, sürecin yanlışlığına işaret etti.

Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

“Bizim iptal kararımız hukuka aykırıdır, iptal edin diyeceksiniz… Mahkemeden siz talep ediyorsunuz, siz oyun oynuyorsunuz. Bu normal değildir. Bir bakan olarak sizin de hukuka saygı göstermeniz gerekiyor.”

Serdar Denktaş: “Komisyonun bir hatası yoktur”

Araştırma Komitesi açılması önerisi sahibi Serdar Denktaş, dünkü birleşimde komitenin başkanının muhalefetten olması önerisine olumlu baktıklarını ancak bugünkü gelişmelerin ‘kararın şimdiden verildiğini gösterdiğini’ ifade etti.

CTP’li vekillere yönelik, “Siz kararınızı çoktan vermişsiniz” diyen Denktaş, Merkezi İhale Komisyonu’nun süreç içinde bir hatası olmadığını savundu.

“Müteahhitler Birliği’nin, bazı müteahhitlerin arasında paslaşması konusunu inceleyiniz” diyen Denktaş, yaptıklarının doğru olduğunu savundu, tek yaptıklarının müteahhitlerin ‘bölüşmesini engellemek’ olduğunu öne sürdü.

Denktaş’ın ifadeleri şöyle:

“Mali Polis de bugünden itibaren devrede… Katılan da, katılmayan da, kazanan da hepsi teker teker incelensin… Bu araştırma bitine kadar halkın gözünde suçlu konumunda bırakmayın bizi en azından… Bu itiraz eden arkadaşın başka işi yok, gazeteleri televizyonları gezer gezer konuşur. Siyaseten yakındır falan mı… Her dönemin adamıdır gerçi…

Sayın Bakan da sordu bana ‘Biz temel atmaya hazırlanıyoruz, sen araştırma isten’ diye, dedim ki araştırma yapılsın…”.

Erhürman: “Hatalar çok nettir… Siz de kabul etmelisiniz”

CTP olarak hiçbir noktada, Müteahhitler Birliği veya oradaki birilerinin haklı, haksız olduğuna ilişkin bir iddia ortaya koymadıklarını ifade eden Erhürman, tüm iddialarının süreçteki ‘çok net hatalara’ ilişkin olduğunu vurguladı.

Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

Beni ilgilendiren noktalar çok nettir, hatalar bellidir.

Süreçteki birinci hata, Sağlık Bakanlığı’nın Müteahhitler’den yasaya aykırı olduğuna ilişkin yazı geldiğinde Savcılığa sormaması ve sorulmadan Merkezi İhale Komisyonu’na yazı yazarak ‘Hukuka aykırıdır’ yaptığınız dedi.

Merkezi İhale Komisyonu işlemin sahibidir, bu yazı geldiğinde MİK’in de savcılıktan görüş alması lazımdı. Görüş almadan evlere şenlik bir yazı yazarak ‘Ben katılmıyorum ama iptal ediyorum” dedi.

Bu kez iptalin iptali davası açıldı, MİK gitti ‘Biz zaten hata yaptık, iptal ettik, bu yüzden siz de yazı yazın ve hukuka aykırıdır deyin’ dedi, bu da diğer hata.

Birileri bana siyaseten yakın uzak da değil, umurumda da değil. Çok net hatalar sayıyorum. Dört noktada hata olduğuna ilişkin kararımı evet verdim. Zaten bu dört hata sizin tarafınızdan da kabul edilmelidir ki istediğiniz desteği size verebilelim. Zaten hataların üstünü örte örte bu günlere geldik. Dediğiniz gibi mahkemede de size söylenen ‘bir daha böyle bir iptal kararı ile karşımıza gelmeyiniz’. Benim beklentin siyasi polemiğe boğulmadan bu hataların kabul edilmesidir.”

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
İlgili Haberler