1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Saha’da Birleşme Umudu
‘Saha’da Birleşme Umudu

‘Saha’da Birleşme Umudu

Futbolda birleşme çalışmaları Zürih’e taşınıyor… KTFF Başkanı Sertoğlu, Zürih’te KOP ile görüşecek…

A+A-

Meltem SONAY
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, FIFA Başkanı Joseph Blatter’in davetiyle "Kıbrıs Futbol Federasyonu" (KOP) Başkanı ile görüşmek üzere Zürih’e gidiyor.
KTFF Genel Sekreteri Oktay Çocuk’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek toplantı, FIFA Başkanı Blatter’in başkanlığında ve UEFA Başkanı Michel Platini’nin katılımıyla yapılacak.
Çocuk, Sertoğlu’nun, FIFA Başkanı Blatter tarafından Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı ile birlikte FIFA ve UEFA kuralları temelinde, “Kıbrıs futbolu için hazırlanan geçici anlaşmanın hükümlerini tartışmak ve sonlandırmak için” Zürih’te, FIFA binasında yer alacak toplantıya davet edildiğini açıkladı.

5 Kasım’da gerçekleşecek
KTFF ile KOP araısnda Aralık 2012’de Güney Kıbrıs’taki KOP Genel Merkezi’nde başlayan görüşme süreci, Ocak 2013’te Kuzey Kıbrıs’taki KTFF Genel Merkezi’nde devam etmişti. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis ikinci toplantının ardından birlikte yaptıkları açıklamada üçüncü resmi görüşmenin FIFA ve UEFA gözetiminde Zürih’te gerçekleşeceğini açıklamışlardı. İlk yapılan açıklamada Mart ayında yapılması planlanan toplantı, daha sonra Mayıs ayına ertelenmiş ancak Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik kriz sonrasında bu görüşmenin tarihi bir türlü netlik kazanmamıştı. KTFF’den dün yapılan açıklama sonrası FIFA’dan gelen davet ile 5 Kasım’da tarafların Zürih’te buluşacağı açıklandı.

‘Geçici anlaşma’
Görüşme sonrası, “Kıbrıs’taki futbolun ilerlemesi için atılacak adımların ana hatlarının yer alacağı geçici anlaşmanın”, her iki delege tarafından imzalanması ve FIFA ile UEFA tarafından onaylanmasının beklendiğini ifade eden Çocuk, “Anlaşmanın her iki Federasyon genel kurulları tarafından da onaylanması gerekmektedir. Toplantı, 5 Kasım 2013 tarihinde FIFA Başkanı Sayın Blatter’in başkanlığında ve UEFA Başkanı Sayın Platini’nin katılımıyla gerçekleşecektir” dedi.

Haberin ayrıntıları bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 3192 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,