1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Saha kenarında büyük tehlike
Saha kenarında büyük tehlike

Saha kenarında büyük tehlike

K-Pet Süper Lig’de geçen hafta oynanan Yenicami-Çetinkaya maçındaki bu kare Kıbrıs Türk futbolundaki sorumsuz ve umursamaz durumu da gözler önüne seriyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig’de geçen hafta oynanan Yenicami-Çetinkaya maçındaki bu kare Kıbrıs Türk futbolundaki sorumsuz ve umursamaz durumu da gözler önüne seriyor. Ülkede herkes statların yetersiz olduğu konusunda hemfikir. Tüm kesimler statların zemini, tribünü, dış görünümü ve basın tribünü ile ilgilenirken, saha kenarındaki tehlikeli maddeler de futbolcu sağlığını hiçe sayacak nitelikte. Geçen hafta oynanan derbi mücadelesinde saha kenarında 4 adet yaklaşık 15 santimetrelik çiviler, liglerde yer alan futbolcuların nasıl bir ortamda futbol oynadıklarını gösterdi.

Tehlike arz ediyor
Yenicami-Çetinkaya maçında teknik direktörlerin görev alanlarını belirlemek amacıyla beyaz şeritlerin üzerine konulan fakat hiçbir yere çakılmayan bu çiviler futbolcular açısından büyük bir tehlike arz ediyor. Oyun alanında bulunan taç çizgilerinin 1 metre kadar uzağında bulunan tehlikeli maddeler gereken müdahale yapılmazsa, mücadeleye dayalı olan bir oyun olan futbolda daha büyük bir tehlikeye yol açabilir.

Çiviler oyun alanına yakın
Çivilerin oyun alanına yakın olması, ikili mücadele sonrasında futbolcuların başına büyük belalar ve sakatlıklar açabilecek durumda.  Olayın sorumlularının bu maddeleri ortadan kaldırması ve sporcu sağlığına önem vermesi gerekiyor. Geçen hafta oynanan bir diğer maç olan Gençlik Gücü-Hamitköy maçında da atletizm engellerinin oyun alanına yakın olması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Sporcuların başına daha ciddi problemler gelmeden yetkililerin bu duruma el atması gerekiyor.

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
Etiketler : ,