“Saha kapatmak sorunları ortadan kaldırmaz”

“Saha kapatmak sorunları ortadan kaldırmaz”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi ülkemizde yaşanan olaylara dikkat çekerek alınacak bir dizi tedbirle bu sorunların düzeltilebileceğini söyledi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in batı bölgesi ekiplerinden Yalova’nın Başkanı Tahsin Mertekçi, Binatlı maçında yaşanan olaylarla ve sonrasında alınan kararla ilgili YENİDÜZEN’e konuştu. Mertekçi, bu tip olayların ülkemizde değil, tüm dünyada yaşandığını ve verilen cezaların adil olması gerektiğini söyledi. Merteçki “Saha kapatmak sorunları ortadan kaldırmaz. Sorunların kökenine inmeden cezalar veriliyor. Emniyet güçleri sahaya gelmeden maç başlamıyor. Emniyet güçleri de ücretini alarak emniyeti sağlıyor. Bu durum böyleyken cezaların kulüplere verilmesi ne kadar doğrudur?” ifdelerini kullandı.

 

Mertekçi: “Sorunun kökenine inmeden cezalar verilior”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi, bu tip olayların yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada yaşandığını ve verilen cezaların adil olması gerektiğini söyledi. Özellikle 90’lı yılların sonlarında dünyanın bu konuda ciddi adımlar attığını aktaran Mertekçi, ülkemizde sorunun kökenine inmeden cezaların verildiğini ifade etti. Sorunu bulmak için en baştan başlanması gerektiğini belirten Mertekçi, Yalova veya bir başka takıma verilen cezaların tamamen günü kurtarmak için verildiği vurgusunu yaptı.

 

“Parçaların bir bütün olarak çalışması şarttır”

Tahsin Mertekçi, sahada küfür içeren, sahanın içerisinde oynanan oyunun zedelenmemesinin doğru olmadığını savunarak bu durumu yaşamamak için alınan bir takım tedbirlerin olduğunu ancak eksikliklerin bulunduğunu söyledi. Mertekçi, devlet yetkililerinde, federasyonun kurullarında ve kulüplerde eksiklikler olduğunu ifade etti. İzleyicilerin, hakemlerin ve güvenlik görevlilerinde de zaman zaman eksikliklerin yaşandığını dile getirdi. Tahsin Mertekçi, tüm parçaların bir bütün olarak çalışması için yaşanan eksikliklerin giderilmesinin şart olduğunu kaydetti. Mertekçi; “Bu konular aslında bir mekanizmayı oluşturmaktadır. Mekanizmayı oluşturan parçaların sadece bir tanesinde bile bir sorun olduğu zaman o mekanizma çalışmaz. Şu anda futbolumuz bana göre bu şekildedir. Bu sorunların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir” dedi.

 

“Saha kapatmak bu sorunları ortadan kaldırmaz”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi, herhangi bir kulübün arması yerine suçu işleyen kişinin cezalandırılmasının daha doğru olabileceğine dikkat çekti. Mertekçi; “Bugün saha olaylarıyla ilgili federasyonun tüzüklerine baktığımızda saha yönetiminin kulüplerin yönetiminde olduğunu görmekteyiz. Oysa bu fiiliyatta böyle değildir. Emniyet güçleri sahaya gelmektedir, bu işin ücretini almaktadır ve sahanın emniyetini sağlamaktadır. Talimatta yazan sahanın emniyetinden kulüp sorumludur maddesi bana göre doğru değildir. Hatta emniyet görevlileri sahaya gelmezse hakem maçı da başlatmaz. Bu durumun böyle olması ve verilen cezaların kulüplere verilmesi ne kadar doğrudur sorusu bana göre çok önemlidir. Bu yüzden, kulüplere saha kapattırmak bu sorunları ortadan kaldırmayacağını düşünmekteyim” şeklinde konuştu.

 

“Yetkili kurullar sahalardaki eksiklikleri gidermek zorundadır”

Yalova Başkanı Mertekçi, kulüp yöneticilerine olay çıkaran kişilerin saha içerisine alınmamasını söylendiğini ancak, sahalardaki durumun buna müsait olmadığını dile getirdi. Mertekçi; “Bugün birçok sahamızda duvar bile yok, sahanın 4 bir tarafı açıklıktadır. Kulüp yöneticileri tarafından sahaya alınmayan kişi veya kişiler yine kolayca sahaya girip olay çıkarabiliyor. Bu nedenle, kulüplere böyle bir yetkiyi veren kurulların sahalardaki tüm eksiklikleri gidermek zorunda olduğunu da unutmamak gerekir. Bu tüm dünyada bu şekildedir” dedi.

 

“Gözlemciler ve hakemler aynı gözle maçları izlemelidir”

Tahsin Mertekçi, her takıma eşit bir şekilde cezalar verilmediğini ifade etti. Başkan Mertekçi; “Sahadaki gözlemciler ve hakemler maçları çoğu zaman aynı gözle seyretmiyor. Sahalarda yaşanan olayların ardından görevlilerin konuyu eksik veya yanlış servis etmesi doğal olarak eşitsizliği ve adaletsizliği arkasında getiriyor. Bu yüzden, sahada olan gözlemci ve hakemlerin bu tip eksiklikleri gidermesi şarttır” dedi.

 

“Bu durumun düzeltilmesi adına Tahkim’e başvuracağız”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi son olarak, kendilerine verilen 3 maçlık cezayı haksız bulduklarını ve tüm bu sorunların düzeltilmesi adına Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 2422 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.