1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SAĞLIKTA YENİ 'ÜCRETLİ' FORMÜL
SAĞLIKTA YENİ 'ÜCRETLİ' FORMÜL

SAĞLIKTA YENİ 'ÜCRETLİ' FORMÜL

SAĞLIK BAKANLIĞI, 1 Ağustos’ta devreye girecek İKİNCİ İŞ YASAĞI karşı yeni formül üretti.

A+A-

Meltem SONAY

Sağlık Bakanlığı ‘SAĞLIKTA İKİNCİ İŞ’ sıkıntısını TÜZÜKLE çözme hazırlığında…

Yargıtay Mahkemesi’nin kamudaki görevleri dışında özelde de çalışan doktorlarla ilgili ‘yasanın uygulanması’ için tanıdığı 6 aylık sürenin dolmasına kısa bir süre kala, Sağlık Bakanlığı’ndan ‘TÜZÜK’lü formül açılımı geldi.

Sağlık Bakanlığı, mahkeme tarafından verilen ‘geçiş süreci’ olarak da adlandırılan 1 Ağustos’ta kadar olan süre dolmadan, 'Özel hastane' ya da 'kliniklere' KİRALAMA formülü ile hekimlerle % 60/40 gelir paylaşımı sağlayacak ‘Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğü’nü hayata geçirme hazırlığında.

YENİDÜZEN, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun sorunu ortadan YASAL olarak ortadan kaldıracağını belirttiği ama detaylarını vermediği TÜZÜĞE ulaştı.

 

Muayene ücretinin %60’ı doktora, %40’ı Sağlık Fonu’na!..

Tüzüğe göre; Özel hastane ve klinikler KAMUYA açılacak, Tabipler Birliği’nin belirleyeceği asgari muayene ücretinin %60’ı ilgili DOKTORA, geriye kalan %40’ı ise SAĞLIK FONU’na kalacak.

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasası altında hazırlanan Tüzüğün ‘Geçici Maddesi’ne göre ise, Bakanlık özel hasta bakmaya yetkili kılınan hekimlere bina ve techizat gibi alt yapı yetersizliği nedeni ile bu yetkiyi kullanmalarını sağlayamaması halinde, özel hasta bakma ve/veya muayene hizmetlerinin verilebilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından izinlendirilmiş sağlık hizmeti verilmesine uygun bina ve/veya bu binaların bir bölümünü kiralayabilecek.

Bu kiralanan bina veya bölümleri en fazla 1 yıl kullanabilecek, bu 1 yıl içerisinde de devlete ait kurumları veya hastanelerdeki bina ve techizatını uygun hale getirecek.

 

Sucuoğlu: “Tüzükle, yasal olarak sorunu ortadan kaldıracak”

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Başsavcılık ve Sayıştay’dan gerekli görüşlerin alındığını ve hazırlanan Tüzük’le YASAL olarak sorunun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

YENDÜZEN’e yaptığı açıklamada TÜZÜĞÜN hazırlandığını kaydeden Bakan Sucuoğlu, detaylarını ise vermekten kaçınmıştı.

Sağlık Bakanlığı bir süredir ‘ara formül’ üretebilmek için ilgili kesimlerle görüşüyordu.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu sık sık ‘KAMUDA ÇALIŞAN HEKİMLERE SÜPRİZ’ ifadesini kullanıyordu.

 

Yargıtay Mahkemesi ‘disiplin işlemlerinin başlatılmasına’ işaret etmişti…

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) tarafından Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na açılan dava ile ilgili karar 1 Şubat 2017’de okunmuştu.

2 yıldır sürenin davanın kararını okuyan Yargıtay Mahkemesi,Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na aykırı olarak özelde çalışan doktorlarla ilgili kamu görevlerini yerine getirmesi noktasında emir verdi, Sağlık Bakanlığı’na 6 aylık süre tanımıştı.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası altında yetkileri belli olan ve kamu dışında iş yapan doktorların disiplin suçu işlediği ve bu doktorlara disiplin işlemi başlatılmasının zorunlu olunduğuna bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın gerekli yetkisini kullanmasına bulgu yapmıştı.

tuzuk-(2)-003.jpg

tuzuk-(1)-004.jpg

Bu haber toplam 3748 defa okunmuştur
İlgili Haberler