1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlıkta uzlaşı arayışı
Sağlıkta uzlaşı arayışı

Sağlıkta uzlaşı arayışı

Sağlıkta, kamu hekimleri ile bakanlık arasındaki uzlaşı arayışı sürüyor.

A+A-

Sağlıkta, kamu hekimleri ile bakanlık arasındaki uzlaşı arayışı sürüyor. TIP-İŞ tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi ve eyleme yönelik kararın pazartesi günü açıklanacağı bilgisi verildi. Açıklama şöyle:

“Sağlıkta yaşanan çözümsüz süreçlerin daha fazla ertelenemeyeceğini dile getirmek üzere 2 Kasım 2017 perşembe günü ülke genelinde başlayan eylemlilik süreci ardından bugün Sağlık Bakanı ve Sendika yetkilileri arasındaki görüşme olumlu geçmiştir.

6 Kasım Pazartesi sabah saat 08.45’te Faiz Sucuoğlu’yla hekim özlük hakları ile ilgili yasal hususlar ve Girne Akçiçek Hastanesi’nin personel ve altyapı eksiklikleri hususları görüşüldükten sonra eylemin idamesi ile ilgili bilgi ortak yapılacak olan basın toplantısında paylaşılacaktır.”


Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş), kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde dün başlattığı eylem bugün de sürüyor.

Ülke genelinde kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde acil servisler, acil ameliyat, diyaliz hizmetleri ve onkoloji dışında kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde bugün de hizmet verilmeyecek.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı kısa açıklamada, bugün saat 11.00’de Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile randevuları olduğunu ancak bakanlığın randevuyu iptal ettiğini söyledi.

Usar, “Sendikanın eylemlilik kararı bakanla görüşene kadar devam edecek” dedi.

“GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİ’NDEKİ EYLEM EKSİKLİKLER GİDERİLENE KADAR KALDIRILMAYACAK”

Usar, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ndeki eylemin kaldırılmayacağın, hastanedeki hekim ve hemşire eksikliği giderilene kadar buradaki eylemin süreceğini belirtti.

Tıp-İş, dün başlattığı eylemle ilgili Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi girişinde basın açıklaması yapmış, ülkenin güçlü bir kamu sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Açıklamada, sağlıkla ilgili yasaların hazırlanmadığı, hastanelerin personel sayısının, fiziki koşullarının yetersiz olduğu kaydedilmiş, “Hastanelerde, en ciddi enfeksiyonların tedavi edildiği antibiyotik yok” denilmişti.

 

foto arşiv

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler