1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Sağlıkta reforma doğru
Sağlıkta reforma doğru

Sağlıkta reforma doğru

Sağlık Bakanı Gülle: “Sağlık alanındaki sorunların, yalnız ve ancak tüm paydaşların bir araya gelerek, ortak hedefe yönelik güçlerini birleştirilmesi ve çözüm odaklı yaklaşımlar göstermesi ile üstesinden gelinebileceğine inanıyorum”.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, 28, 29, 30 Kasım 2013 tarihlerinde “Sağlık Çalıştayı” düzenliyor…


Sağlık sektöründeki hizmetlerin sunumunun iyileştirilmesi genel hedefiyle, Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen Sağlık Çalıştayı, sağlık sektörünün tüm paydaşlarının katılımıyla 28-30 Kasım 2013 tarihleri arasında Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çalıştayda sağlık hizmeti veren ile sağlık hizmeti alanların mevcut durumu revize edilerek, daha nitelikli hizmet yapısını mümkün kılacak bir düzenleme yapılabilmesine yönelik ilk adımın atılmasının planlandığı ifade edildi.

Çalıştay’da kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapılması amaçlanıyor…
Çalıştayın kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapmak amacıyla toplanacağının belirtildiği açıklamada görüşülecek konuların 8 ayrı başlığa ayrıldığı ve 8 ayrı komitede konularla ilgili tüm sağlık sektörü paydaşlarının katkı koymasının beklendiği ifade edildi.

Sağlık Çalıştayı’nda tartışılacak konular; Kamu Sağlık Hizmetlerinin Sunumu, Özel Sağlık Hizmetlerinin Sunumu, Genel Sağlık Sigortası ve Sağlık Sunumlarının Finansmanı, Koruyucu Sağlık Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri, Hasta Hakları, İlaç Uygulamaları ve Sağlık Yönetimi şeklinde sıralandı.

Komitelerde yer alacak Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum Örgütleri…
Söz konusu konu başlıkları için oluşturulan komitelerde Sağlık Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği,  Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kamu-Sen, Sağlık-Sen, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Kamu-İş, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Özel Hastane İşletmecileri Birliği, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Sağlık İdarecileri Derneği, Kuzey Kıbrıs Sosyal Sigortalılar Derneği, Belediyeler Birliği, Devlet Planlama Örgütü, Çevre Koruma Dairesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi yer alacak.

Sunum yapacak Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum Örgütleri…
Sağlık Çalıştayı’nda birçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütü de yapacakları sunumlarla katkı sağlayacak. Sunum yapacak kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütleri ise şöyle: Toplumcu Demokrasi Partisi, Tıp Laboratuvarları Uzmanları Derneği, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Thalassaemia Derneği, KKTC Fizyoterapistler Derneği, Kıbrıs Türk Kalp Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Vakfı ile Diyaliz ve Böbrek Hastaları Derneği.

Çözüm odaklı yaklaşımlarla sorunların üstesinden gelinebilir… 
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, paydaşların bir araya gelerek ortak hedefe yönelik güçlerini birleştirmesi ve çözüm odaklı yaklaşımlar göstermesiyle sorunların üstesinden gelinebileceğine olan inancını da belirtti. 

Bakan Gülle, çalıştayda çözüme odaklı bir yaklaşımla, sorunların neler olduğunun tekrarlanması değil, çözüm üretilmesi hedefi konduğunu ifade ederek, bu önemli girişimi çağdaş, sürdürülebilir ve çalışan bir sağlık sisteminin oluşturulması yönünde bir ilk adım olarak niteledi.

Bu haber toplam 6567 defa okunmuştur