1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sağlıksızlığın Mükemmel Reçetesi
Sağlıksızlığın Mükemmel Reçetesi

Sağlıksızlığın Mükemmel Reçetesi

Mesela en yağlı ve tuzlu poğaçalar, bol şekerli reçeller, salam, sucuk, sosis tarzı şeylerle süper sağlıksız bir kahvaltı yapabilirsiniz.

A+A-

Dilara Topcan

Eğer siz de sağlıksız olmak, yağlanmak, kas kütlenizi eritmek, bağışıklık sisteminizi zayıflatmak, kısacası beden performansınızı minimize etmek ve dolayısıyla da ruh ve zihin sağlığınızı da negatif yönde etkilemek istiyorsanız bu basit adımları gönül rahatlığıyla uygulayabilir ya da uygulamayı sürdürmeyi seçebilirsiniz.  

 

SAĞLIKSIZ OLMAK İÇİN VAZGEÇİLEMEZ PÜF NOKTALARI

1)GÜNE KESİNLİKLE KAHVALTISIZ BAŞLAYIN

Evet, her güne kahvaltı yapmadan başlayın, ya da illa ki kahvaltı yapacaksanız kahvaltınız mutlaka sağlıksız olsun. Mesela en yağlı ve tuzlu poğaçalar, bol şekerli reçeller, salam, sucuk, sosis tarzı şeylerle süper sağlıksız bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı yapmayacaksanız da aç karna kesinlikle en koyusundan bir kahve için. Belki midenize biraz hasar verir ve böylelikle sağlıksızlık yolunda bir adım daha ilerlemiş olursunuz.

2) “ALO, BİR SİPARİŞİM VARDI…”

Haftada en az 3-4 kez kesinlikle fast food tüketmeniz sağlıksız olabilmeniz adına çok önemli bir nokta, unutmayın. Yalnız siparişleriniz pizza, kızartmalar, hamur işleri vb. yiyecekler dahilinde olmalı. Yani öyle ızgara tavuk ve sebze tarzı sağlıklı menülerden yana seçiminizi kullanmamalısınız.

3)CANINIZ HER SIKILDIĞINDA ABUR CUBUR ATIŞTIRMAKTAN KORKMAYIN!

Tok olmanıza rağmen canınız mı sıkılıyor, o halde hemen böreklere, bisküvilere, çikolatalara ve tabii ki cipslere sarılıp duygusal açlığınızı bu sağlıksız yiyeceklerle bastırmayı deneyin. Bu sayede hem vücudunuza tonla sağlıksız madde alımını artırabilir, hem de ekstradan yağlanıp kilolanma şansını da yakalamış olursunuz.

4)UYUMADAN HEMEN ÖNCE BUZLUĞU KARIŞTIRIN, AKŞAM YEMEĞİNDEN KALANLARI DA YİYİN ÖYLE UYUYUN

Gece atıştırmalarınızı uykudan birkaç dakika önce de sürdürmekten korkmayın. Yiyin için, buzluktakileri midenizle buluşturmaktan çekinmeyin.  Bu sayede rahatsız ve uyku kalitesi düşük bir uyku süreciyle sağlıksızlığınıza sağlıksızlık katabilirsiniz.

5)SU YERİNE KOLA, ÇAY VE KAHVE İÇİN. SUYU BOŞVERİN…

Tabii ki suyu boşverin, kahve ve çaya yönelin. Bu sayede vücudunuzda varolan suyu da eksilterek susuzluğunuza susuzluk katabilir, daha sağlıksız olabilirsiniz.

6)KESİNLİKLE YAŞAMINIZ DÜZENLİ OLMASIN… HELE Kİ UYKULARINIZI DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNMEYİN BİLE…

Yaşam düzeniniz düzensizlikten ibaret olsun. Yatış kalkış saatleriniz de mutlaka düzensiz olmalı. Bunun yanısıra yeme içme düzeni diye bir şeyden de bihaber yaşamalısınız. Böylelikle hem bedenen hem zihnen hem de ruhen dengesizlik içerisinde olacak ve dolayısıyla sağlık kalitenizi de negatif yönde etkileyebileceksiniz.

7)SÜREKLİ NEGATİF DÜŞÜNÜN

Sağlıksız yaşamın en can alıcı noktası da sürekli olarak kara bulutlarla dost olarak yaşamanızdır. Yani sürekli olarak negatif düşünmeniz gerekiyor. Hiçbir şekilde hayattan tat almamanız ve her olaya pesimistçe yaklaşmanız şart. Bu sayede bedeninizin yanısıra ruhunuzu da daha fazla sağlıksızlıkla buluşturma şansına sahip olacaksınız.

8)HAREKETTEN VAZGEÇİN, SÜREKLİ OTURUN

Tabii ki hareketi de sıfırlayın. Her yere arabanızla gidin, her zaman için oturmayı tercih edin. Spor salonuna falan yazılmayı da hiç düşünmeyin. Siz en güzeli hareketsiz olun ve bu sayede ekstra kalori yakımından da mümkün olduğunca kaçının.

9)SİGARA VE ALKOLÜ DOST BİLİN, HER GÜNÜNÜZDE MUTLAKA BULUNDURUN

Bu süreçteki esaslı tek dostlarınız da muhakkak ki sigara ve alkol olsun.  Bu sayede sağlıksızlık sürecinizin hızına hız katmanız mümkün olacaktır. Aslında diğer maddeleri çoğunlukla yerine getiremeseniz bile bu ikili sayesinde sağlıksızlık konusunda müthiş destek görmeniz mümkündür. Bu yüzden ne kadar sağlıksız olmak istediğinize bağlı olarak bu ikiliyi de elinizden düşürmemeniz gerekiyor…

Bahsettiğim hiçbir maddeye uymadığınız, daha doğrusu maddelerin tam zıttını uygulamayı seçtiğiniz bol güneşli ve sağlık dolu günleriniz olması dileğiyle... Sağlık, mutluluk ve sevgiyle kalın…

 

 

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı