1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Turizmi Konseyi yaşlıları unutmadı
Sağlık Turizmi Konseyi yaşlıları unutmadı

Sağlık Turizmi Konseyi yaşlıları unutmadı

Sağlık Turizmi Konseyi Ramazan Bayramı'nda yaşılaları, çocukları ve hastaları unutmadı

A+A-

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı ve Konsey YK Üyesi Dr. Remzi Gardiyanoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, Özgü Bayraktar, Dr. İlker İpekdal Bayram nedeniyle Lapta Huzurevi’ndeki yaşlılar yanısıra hastaları ve Lefkoşa Surlariçi’ndeki çocukları ziyaret ederek bayramlarını kutladı ve çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Bayramları gelenekselleşmiş eylemlerle doldurmalıyız…

Bayramların kendine özgü davranış ve alışkanlıklarıyla yaşandığını ifade eden Ahmet Savaşan, bunun insanlar arasında bir anlamda sözsüz anlaşma olduğuna işaret etti. Bayramların bir yıl boyunca yaşadığımız koşturmacalar içinde bir nefes alma ve birbirimizi farketme zamanı olduğuna dikkat çeken Savaşan, özel bir zaman dilimi olan Bayramların kendi kültür dokumuza uyan gelenekselleşmiş eylemlerle doldurulmasının önemine işaret etti.

 

Çocuklarımıza bayram kültürünü aşılayalım…

Ramazan Bayramı'nın fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Savaşan “Ailelerimizle, sevdiklerimizle bayramlaşalım, çocuklarımıza bayram kültürünü aşılayalım ve yaşatalım. Yaşlıları, engellileri, öksüz ve yetimleri unutmayalım. Unutmayalım ki dokunduğumuz her yürek, saçlarını okşadığımız her hasta ve yetimin yüzündeki tebessüm, bizim için Dünya’da ve ahirette sahip olacağımız en büyük saadet olacaktır” dedi.

 

Bizleri her zaman hatırlayın...

Savaşan son olarak bayramın ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış ve esenlik getirmesini Allah'tan temenni ederek, Ramazan Bayramını kutladı. Yaşlılar, hastalar ve çocuklar da Konsey Yetkililerinin bayramda kendilerini unutmadıkları ve yanlarında oldukları için duydukları mutluluğu dile getirirek “bizleri her zaman hatırlayın” çağrısı yaptılar.

 

 

 

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur
Etiketler :